טחורים ופיסורה בהריון ולאחריו - טיפול ומניעה

טחורים בהריון וטחורים אחרי לידה הם תופעה נפוצה כאשר בעיית הטחורים והפיסורה לאחר לידה מתעצמת בעקבות הלחץ  שמופעל בלידה על רצפת האגן. מה התסמינים לטחורים בהריון איך ניתן לטפל בטחורים ופיסורה באופן קונבנציונלי וכמובן כיצד ניתן לטפל בטחורים באופן טבעי.
טחורים ופיסורה בהריון ולאחריו - טיפול ומניעה
בתוך מאמר זה:


טחורים בהריון

במהלך ההריון בין הבדיקות הרבות שאישה עוברת, לצד לקיחת תוספי מזון וביניהם בעיקר כדורי ברזל, אנו נחשפים כמעט לראשונה בשתי תופעות שהן שכיחות מאד בעולם מערבי ומתועש, הטחורים והפיסורה המאמץ המוגבר ביציאות לצד עצירות מחליש את הוורידים הרקטאליים ומקדם את היווצרות הטחורים והפיסורה.

טחורים בהריון מה הסיבות?

במהלך ההריון, כשהבטן הולכת וגדלה איתה גם הלחץ התוך בטני, הרחם גורם ללחץ משמעותי על כלי הדם באזור רצפת האגן ומקשה על זרימת הדם בוורידים.
טחורים היא בעיה של כלי הדם והורידים באזור פי הטבעת, כשיש בעיה בניקוז הורידי כתוצאה מהתנפחות והתרחבות של וריד אחד או יותר.
מאחר שמערכת הוורידים הרקטאלית אינה מכילה שסתומים, הרי שגורמים, המגבירים גודש ורידים באזור, יכולים להאיץ היווצרות טחורים. 

 

 

תסמינים לזיהוי טחורים בהריון

קיימים שני סוגי טחורים, טחורים חיצוניים שהם ורידים הנמצאים על ומחוץ לפי הטבעת, והטחורים הפנימיים שנמצאים כ-2 ס"מ מעל פי הטבעת, והם מכוסים ברירית המצפה את המעי הגס, והם אלו שגורמים בדרך כלל לכאבים ולאי הנוחות ולעתים הם מלווים בדימום.
התסמינים המופיעים בעקבות התפתחות הטחורים יבואו לידי ביטוי בגירוד, כאב בוער, דלקת, גירוי, נפיחות, דימום והפרשות.
הופעת הטחורים גורמת לכאבים חזקים, לקושי בישיבה ולכאבים עזים ביציאה.
התופעה, מלווה לרוב בתהליך דלקתי, המתבטא בדמום בזמן עשיית הצרכים, הגורם להרגשת צריבה בפי הטבעת.

טחורים בהריון

תהליך הלידה מחמיר את תופעת הטחורים והפיסורה

תהליך הלידה עצמו והלחץ העצום שמפעילה היולדת במהלך הלידה על ריצפת האגן גורם לנפיחות של כלי הדם הוורידים באזור, גורמת לשיבוש של מנגנון הניקוז ולנזק בלתי הפיך באזור.
לעיתים, אנו עדים לתופעה שהוורידים מתנפחים והטחורים מתבלטים החוצה, כתוצאה מתהליך זה.
לעיתים אנו עדים שבגלל העצירות והלחץ העצום של האישה במהלך ההריון או לאחר לידה בתופעה שאינה טחורים אלא פיסורה, שהיא סדק ברירית של פי הטבעת (פצע) המלווה בכאבים חזקים בזמן היציאות ובדימום קל.

שכיחות הטחורים והפיסורה

טחורים ופיסורה הם תופעה נפוצה מאוד בחברה המערבית המתועשת ובמיוחד בקרב נשים שעברו הריון ולידה.
במקרים קלים של הבעיה הטחורים והפיסורה יגרמו לאי נוחות שתחלוף תוך מספר ימים עם העלמות הנפיחות באזור.

במצבים קשים יותר, התופעה נמשכת תקופה של חודש לחודשיים והיא מבריאה רק לאחר שהבצקות והפצע נרפא במקרים חמורים של טחורים ופיסורה, אנו עדים לכך שישנן נשים שתופעת הטחורים מלווה אותם לאורך כל הזמן ורק התערבות כירורגית, ניתוחית, יכולה לפתור להן את הבעיה.

המלצות לטיפול בטחורים - רפואי קונבנציונלי

לרוב הטיפול הראשוני הוא שינוי תזונתי ושינוי בהרגלי החיים , כמו למשל הימנעות ממאמצים בזמן יציאות, העלאת כמות הסיבים בתזונה, שתייה מרובה של מים, פעילות גופנית, שמירה על היגיינה מקומית ושימוש במשחות או נרות להקלת היציאות והכאב וחשוב לא פחות לנסות להפחית את זמן הישיבה בשירותים.
 
בשילוב עם הטיפול השמרני ניתן להוסיף משחות שונות או קצפים להקלה על כאבים, בצקת, והקטנת כמות הדימומים, כמו כן, ישיבה באמבט עם מים וסבון מספר פעמים ביום, מביאה להקלה בכאבים, מרככת את הטחורים ומזרזת את היעלמותם.

כמו כן, מקובל גם להשתמש בתרופות משלשלות, תכשירים שעוזרים לטיפול בעצירות ובד"כ ממליצים על תוסף תזונה שמכיל סיבים תזונתיים, אשר עוזרים לרכך את הצואה ולהקל על היציאות ולמנוע כאב במהלך יציאות.
חשוב מאוד לשתות הרבה מים במהלך הטיפול עם הסיבים התזונתיים.

 

 

פתרונות כירורגיים לטיפול בטחורים ופיסורה

במקרים קלים, אשר לא מגיבים לטיפול שמרני ניתן להוסיף טיפולים במרפאה , כאשר הטיפולים הנפוצים הינם:
  • הזרקות הכוללת שימוש בחומרים שמעודדים סתימה של הורידים, סקלרוזציה. אך, כיום נמצא ששיטה זו נפוצה פחות, עקב שיטות חדישות וטובות יותר.

  • קשירה על ידי גומיות - מניחים במרפאה על בסיס הטחור גומייה קטנה הגורמת לסתימה שלו. שיטה זו נפוצה ביותר, ויש לבצע מספר טיפולים כדי לחסל את כל הטחורים. הטיפול אינו מכאיב. אך, גם אינו נעים במיוחד ועוזר להשיג הקלה זמנית עד שיתפתח טחור חדש במקום אחר שאותו יהיה צורך לקשור.

  • פתיחה וניקוז כירורגי - במקרים חריפים של טרומבוזיס, כאשר החולה סובל מכאבים עזים, יש לפתוח את הטחור ולנקז אותו. פעולה זו, נעשית בחדר ניתוח ובהרדמה ומביאה להקלה מיידית. גם במקרה זה, אין מדובר בפיתרון לטווח ארוך, אלא לפעולה דחופה להקלה מיידית.

  • ניתוח - ניתוחים נשמרים למצבים מסובכים, ומצבים בהם הטיפולים השמרניים והטיפול במרפאה לא פתרו את הבעיה.

טיפול טבעי לטחורים ופיסורה בהריון


הטיפול ההומיאופתי המומלץ לטחורים ופיסורה בהריון

ככל אחה מהטיפולים המוצעים ברפואה המערבית כרוך ברמה מסוימת של כאב, זמן החלמה ולעיתים אף אשפוז במידה ומדובר בניתוח.
חלק מהאנשים ונשים בעיקר אחרי לידה מחפשות את הפתרון על בסיס טבעי, ללא סיכונים וללא תופעות לוואי. התכשירים על בסיס טבעי באים במשחות מקומיות להקלה על הכאבים והבצקת, המביאים לריפוי מהיר של הפצע.
הרפואה ההומיאופתית המודרנית, ההומוטוקסיקולוגיה  שפותחה על ידי ד"ר הנס היינריך רקוויג הגרמני לפני כשבעים שנה הינה שיטת טיפול טבעי, שהוכיחה את עצמה כיעילה מאוד בטיפול בבעיות רפואיות מגוונות ובבעיות כרוניות.

הטיפול המוצע הינו באמצעות תכשיר הומיאופתי (טיפות הנלקחות דרך הפה) אשר פותח במיוחד לטיפול בבעיה ולא רק להקלה בתסמינים של הטחורים.
התכשיר ההומיאופתי משפר את הזרימה בוורידים, מביא לכיווצם, וגורם לשיפור בתפקוד שלהם. בתכשיר יש מספר מרכיבים הפועלים במספר מישורי פעולה.
מרכיב עיקרי הינו מצמח ההממליס, שמטרתו הורדת בצקת וגודש.
מרכיבים נוספים מיועדים להקלה בכאב וכן מרכיבים 
המיועדים להשלים את הטיפול בגוף ונפש, כיוון שלעיתים בעיית טחורים מושפעת לא פעם ממצבה הנפשי של המטופלת. 


טיפול הומיאופתי לטחורים ופיסורה בשילוב תזונה נכונה

אנו עדים לשיפור בסימפטומים ובהקלה של הטחורים ושל הפיסורה תוך זמן קצר כאשר המטרה היא שאחרי שהטחורים והפיסורה יבריאו נבטיח שהם לא יחזרו לעולם, או לפחות להרבה מאוד זמן.
השימוש באמצעים אלו, מונע מהחולה לא פעם להזדקק לניתוח.
חשוב מאד לשלב שינוי בתזונה יחד עם לקיחת התכשיר ההומיאופתי .
חשוב להקפיד על אכילת מזון עשיר בסיבים, המסייע גם כן למניעת עצירות, כמו למשל: סובין חיטה, קמח מחיטה מלאה, פולי סויה, שעועית לבנה, גרגירי חומוס ועוד.


לידה רגילה וניתוח קיסרי והקשר שלהם להופעת הטחורים והפיסורה

הסיכוי לפתח טחורים הוא אישי וקשור לכל אישה באשר היא והמצב הנפשי והגופני בו היא שרויה במהלך ההריון בלידה עצמה ואחריה.
נשים שזה ההיריון הראשון שלהם, בדרך כלל הלידה הראשונה היא ארוכה ונמשכת שעות רבות והלחץ המופעל על האגן של הצירים רב לעומת לידות שניות ושלישיות וכן הלאה.

במקרים בהן האישה בוחרת או נקלעת לסיטואציה שהלידה מבוצעת בניתוח קיסרי הסיכוי לפתח טחורים ופיסורה  נמוך יותר מאחר ואין לחץ של הצירים על רצפת האגן.

ייתכן ויעניין אותך עוד:

הכר את המומחה: ד"ר דניאל שינהר הינו רופא מומחה בכירורגית ילדים בבית חולים תל השומר והומאופת מודרני. ליצירת קשר עם ד"ר שינהר : www.drshinhar.co.il



 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA