דרכים להתמודדות עם צירים בבית

זה יגיע פתאום, בחודש התשיעי. את תתחילי להרגיש כאבים שמתחילים בקטן ומתעצמים אט אט. כיצד מתמודדים עם כאבי הצירים בבית עד היציאה אל בית החולים? מה יכול לעזור לנו מאוד ולמה כדאי מאוד לשים לב.
דרכים להתמודדות עם צירים בבית

התמודדות עם צירים

בשעה טובה! את בחודש תשיעי !!! אוטוטו את שם!
אני יכולה להבין למה את לא קופצת מאושר...חם לך ,כבד לך ונמאס! את קצת חוששת מהלא נודע, ובעיקר את לא יכולה לחכות יותר עד שתפגשי את גור האדם הגדל בבטנך.

כנראה, שעצומה לביטול חודש תשיעי לא תעזור במקרה הזה...אז מה נותר לך לעשות? לחכות...שמשהו כבר יתחיל...
הלידה תתחיל כדרכן של לידות, בהפתעה.
תאריך הלידה המשוער, כשמו כן הוא, משוער בלבד.
כך שתעשי לעצמך טובה מלכתחילה, אל תספרי לכולם מה הוא התאריך המשוער "המדויק" אלא קחי תמיד שבועיים אקסטרה, וצייני סוף/אמצע ,תחילת חודש.
כך תורידי מעצמך המון לחץ של חברים וקרובים שמסמסים ומציקים : מה?! עוד לא ילדת? , מה יהיה? לא רוצה לצאת, אה? ושאר פנינים.
מילת המפתח היא:  ס ב ל נ ו ת. (אני יודעת, קל יותר לדבר מלעשות...)

ופתאום משהו מתחיל

באמצע הלילה, בעבודה, או בבית קפה עם חברות, הבטן מתכווצת, מתקשה, הגב כואב קצת הפסקה, וחוזר חלילה... מה עושים? לא עושים .ממשיכים במה שעשינו באותו הרגע, חוזרים לישון, ממשיכים לעבוד, ממשיכים לבלות עם החברות.
את נמצאת בתחילת השלב הראשון של הלידה, זהו גם השלב הארוך ביותר בלידה והוא נקרא השלב הלאטנטי (חבוי), שלב זה יכול להימשך בין כמה שעות ליממה ואף ליותר.
הצירים, המורגשים כהתכווצות / התקשות של הבטן וכאב באזור הבטן התחתונה והגב התחתון,  יופיעו בעוצמה משתנה ובתדירות משתנה אך עקבית ,ולא ייעלמו פתאום לאחר שתייה ומנוחה. הצירים יהיו לא מאוד כואבים וקצרים יחסית.

בשלב הזה הכי חשוב להקפיד על מנוחה בין הצירים, שתיה ואכילה קלה לשם צבירת אנרגיה והחשוב מכל - הקפדה על תנועות עובר (3 בחצי שעה ,מינימום 5 בשעה).
השלב הזה בדרך כלל מלווה בהתרגשות גדולה, התכנסות, קינון (ניקיונות, אפייה ,בישולים) עם זאת עדיין תוכלי להמשיך הכול כרגיל בין הצירים.

 

 

תדירות הצירים מתחילה להשתנות – ומתי יוצאים אל בית החולים

עם ההתקדמות לשלב הלידה ה פעילה (בו בדר"כ יפתח צוואר הרחם לבין 4-7 ס"מ), בלי כל קשר לקצב בו התחילו הצירים, הצירים יתארכו והמרחק ביניהם יתקצר, רמת הכאב תעלה והצירים ילכו ויהיו סדירים, את תזדקקי ליותר ריכוז במהלך הציר,
הקפדה על נשימה, חיבוק או עיסוי, בין הצירים עדיין תוכלי לתקשר כרגיל אך תהיי פחות סובלנית להפרעות מהסביבה.
זה יהיה השלב בו תרצו כבר לצאת לבית החולים...


איך לתזמן צירים

איך לתזמן צירים? את הצירים נתחיל לתזמן מהרגע שהם מתחילים להיות סדירים, זאת אומרת שהם לא מפסיקים ויש להם קצב קבוע, כל 15 דקות ומטה. נתזמן מרחק בין צירים מרגע תחילת ציר לתחילת הציר הבא אחריו.

בלידה ראשונה אם נרצה להגיע בשלב הפעיל לחדר לידה, נצא מהבית לאחר שעתיים של ציר כל 3 -4 דקות באורך של 40-60 שניות – (כמובן בהנחה שאין סימנים אחרים, ובהתחשב באיך את מרגישה, והמרחק מבית היולדות).

בלידה חוזרת, אפשר להקדים ולצאת כבר בשלב של ציר כל 10 דקות אם מדובר בצירים שאורכם לכיוון הדקה והם כואבים ודורשים ממך ריכוז ונשימה. (וכמובן ניקח בחשבון את המרחק מחדר הלידה)
*כל הנתונים הללו נכונים במידה והכל תקין ולא מופיע אחד מהסימנים שבסוף המאמר.


כיצד מתמודדים עם הצירים בבית עד היציאה אל בית החולים?

צירים אוהבים חום, מגע ותנועה, ובבית, בשלב הראשוני של הלידה זה התפקיד של בן/בת הזוג שלך לדאוג ליצירת אווירה תומכת ונעימה ככל האפשר.

1. ליצור "אווירת אוקסיטוצין" - הורמון האהבה הביישן, האוקסיטוצין (הגורם לצירים) מופרש בזמן מנוחה ואינטימיות. לכן מומלץ לנוח בין הצירים כל עוד מתאפשר, להשתמש במבער ריחות עם שמן לוונדר, להחשיך את הבית, לצפות בסרט יחד, להתלטף, להתחבק, להתנשק ואם אתם ספורטיביים, גם סקס ועיסוי פטמות יכול לעזור לזרז את התהליך.

2. מגע - עיסוי בגב התחתון בזמן ציר מאוד מקל ,החל ממגע מלטף, ללחיצות עם האגודלים על גומות הפורמינים – החורים הנמצאים בגב התחתון, עיסוי בצורת 8 שוכב, או לחיצות חזקות עם האגרופים, מה שנעים באותו הרגע. לעיסוי ניתן גם להשתמש באביזרים כמו זוג כדורי טניס עטופים בגרב. ניתן כמו כן להיעזר בצעיף רחב לעיטוף מאזור הבטן התחתונה וקשירה באזור הגב שנותן תחושה של ערסול וביטחון לבטן . בזמן ציר ניתן להדק את הקשירה שעל הגב ע"י סיבוב, וליצור איסוף של עצמות האגן.

3. תנועתיות - פעילות גופנית מתונה (ללא העלאת דופק), טיול על חוף הים, טיול בפארק. שימוש בכדור פיזיו ,סיבובי אגן בישיבה עליו, או בהישענות עליו קדימה בעמידת 6. הישענות קדימה על בן הזוג או על ספה, בזמן ציר, לנוע/לעמוד בצורה אה סימטריות תוך הקפדה על שינוי תנוחות מפעם לפעם. לרקוד! מריקודי סלואו איטיים ועד מוסיקה לטינית מהירה ומקפיצה.

4. נשימות - הקפדה על נשימות נכונות בזמן ציר חשובה ביותר. נשימת בטן עמוקה תביא, מעבר להכנסת חמצן לגופך ולעובר, גם לנשימה איטית ורגועה כזו המעודדת הפרשת אוקסיטוצין ואנדורפינים (משככי כאבים טבעיים שהגוף מייצר). התמקדות בנשימות בזמן ציר יכולה להסיח את הדעת מהכאב, ולעזור לך להישאר רגועה ומכונסת.

5. מים - משכך כאבים נפלא מן הטבע. לשבת/לעמוד מתחת למים חמים זורמים או לשכיבה באמבטיה (לא חמה מדי) תחושת המים המלטפים עושה פלאים לכאבי הצירים ומגבירים ייצור אנדורפינים.

6. קולות - השמעת קולות נמוכים בזמן ציר מאוד משחררים ומגבירים גם הם ייצור אנדורפינים.

7. דמיון מודרך – אני מאוד מאמינה בקשר של הגוף והנפש, ודמיון מודרך הינו כלי נהדר שיכול מאוד לעזור בקידום הלידה .בכל ציר דמייני את העובר שלך מתקדם ויורד מטה בתעלת הלידה, דמייני את צוואר הרחם מתרכך ונפתח כמו פרח, דברי אל העובר שלך וספרי לו שהוא בדרך אליכם, ושאבא ואמא מחכים לו. להתמודדות עם הצירים, תוכלי לדמיין ציר בצורת גל המתקדם וגדל ואז שוכך כשמגיע לכיוון החוף .

8. כרית מחוממת - שימוש בכרית מחוממת להנחה על הגב התחתון בזמן ציר.

9. מכשיר איזי טנס - מכשיר (העובד על עקרון "תאוריית השער")  שניתן להשאיל מיד שרה או לשכור באופן פרטי, המופעל ע"י בטריות, ומתחבר לגוף ע"י 4 אלקטרודות המודבקות על הגב התחתון, ומזרים זרמים חשמליים עדינים למקום (שאינם כואבים, בעוצמות משתנות לפי בחירה) הוא מאלחש את תחושת הכאב עד שלבים מאוחרים ביותר בלידה.

והכי חשוב, לעשות מה שעושה לך טוב באותו הרגע, כי כל ההכנות מראש לא באמת יכולות לצפות מה יקרה ברגע האמת, אז להישאר עם ראש פתוח, ופשוט להיות בחוויה.

*מתי בכל השלב הזה חובה לצאת במיידית לבית החולים?

1. דימום של דם טרי- ללא הפרשה צמיגית, שלא נראה או מרגיש כמו הפקק הרירי (לפירוט על הפקק הרירי  לחצי כאן) או שמופיע מוקדם לתאריך הלידה. במקרה של דימום מתמשך יש לגשת מיד לבית חולים.
2. ירידת מים בצבע עכור, חום – מצביע על מקוניום (צואת העובר) ייתכן שהעובר במצוקה.
3. הפחתה או היעדר תחושות עובר- יש להרגיש 3 תנועות עובר בחצי שעה או 5 בשעה. אכלי משהו מתוק, שתי מיץ ממותק להעיר את העובר. אם לא הרגשת פני לבדיקה.
4. כאבי ראש, סחרחורות, כאבים עזים בתכיפות, טשטוש ראייה כאבים ברום הבטן. (יכולים להעיד על רעלת הריון)
לאחר ירידת מים בצבע שקוף - יש לגשת תוך שעתיים לביה"ח. להתחיל אנטיביוטיקה תוך 18 שעות. הסיבות העיקריות לגשת לבית החולים :1. סכנה לזיהום  2. צניחת חבל טבור(לפני ראש העובר).

בהצלחה! שתהיה לך לידה מעצימה כפי שאת חולמת לעצמך.

ייתכן ויעניין אותך עוד:


הכר את המומחה: רעות פרעם בן עמי, דולה תומכת הריון ולידה, דולת פוסט פארטום ,ומדריכת הכנה ללידה בשיטת היפנובירתינג kg , וסטודנטית לרפלקסולוגיה עם התמחות בפריון ,הריון ולידה.
 צלצלו 052-8788888  או בקרו דף הפייסבוק שלי  https://www.facebook.com/reutdoula



בחרי בית חולים
המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)
ליס (איכילוב) - יולדות
וולפסון - יולדות
בילינסון - יולדות
העמק - יולדות
שיבא - יולדות
מעייני הישועה - יולדות
קפלן - יולדות
מאיר - יולדות
הלל יפה - יולדות
לניאדו - יולדות
רמב"ם יולדות
בני ציון - יולדות
פדה-פוריה - יולדות
כרמל - יולדות
זיו - יולדות
ברזילי - יולדות
שערי צדק - יולדות
סורוקה - יולדות
אסותא אשדוד - יולדות
 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA