חיפוש עבודה ואימהות

שידרוג קורות חיים, ראיונות טלפונים ופרונטליים, חיפוש עבודה הוא עבודה לכל דבר (רק בלי להכניס כסף)

חיפוש עבודה ואימהות

אימהות וחיפוש עבודה


חיפוש עבודה הוא תהליך מאתגר לא רק עבורינו האמהות. זהו תהליך שמורכב מכמה שלבים ואם לא נעבור אותם בהצלחה סביר להניח שהעבודה שנמצא לא תעמוד בציפיות שלנו ולא תחזיק לאורך זמן.

 

שלב 1- ההחלטה

בתור אמא השלב הראשון בתהליך הינו קבלת ההחלטה שאת מוכנה לצאת לעבודה.

ההחלטה צריכה להיות מורכבת מכמה גורמים אבל בראש ובראשונה הרצון שלך ותחושת הבטן. גורמים נוספים חשובים הינם המצב הכלכלי בבית ועמדת בן הזוג בנושא.
משסיימת ללבן את הסוגיות האלו, החלק החשוב בשלב זה הוא להיות שלמה עם ההחלטה. חוסר שלמות עם ההחלטה לצאת לשוק העבודה שוב יגרום לך לקשיים בתהליך חיפוש העבודה, תיסכול, אכזבה, הסתכלות על חצי הכוס הריקה וחוסר שלמות.

 

שלב 2- הכנות

ההכנות לתהליך חיפוש העבודה מורכבות בעיקר מלהכין את הקרקע לתהליך החיפוש:

  • תקופה- בדיקה ביחס לתקופה בה את הולכת לחפש את העבודה- באוגוסט וכן בחגי ישראל רוב מקבלי ההחלטות נמצאים בחופשה ולכן ישנה האטה בתהליכים מסוג זה. כיוון שגם המסגרות החינוכיות נמצאות בחופשות בתאריכים אלו אולי עדיף לדחות את תהליך העבודה לאוקטובר ולחסוך זמן יקר וכסף על מסגרות חינוכיות חלופיות.
  •  איפה לחפש? עירכי מחקר בנושא שוק העבודה:
    • בדיקת אתרים ייעודיים לחיפוש עבודה
    • התייעצי עם חברות לגבי משרות המתאימות לאמהות ואיך הן מסתדרות עם קריירה ומשפחה.
  • קורות החיים- כתיבת ועדכון קורות החיים שלך.כמה טיפים לאמהות בכתיבת קורות החיים:
    • קובץ קורות החיים חייב להיות דינמי ומשתנה בהתאם למשרה אליה את שולחת את קורות חייך. אל תשלחי את אותו הקובץ למשרה בתחום אדמיניסטרטיבי ולמשרה בתחום שיווקי. למשל, אם החלטת לשלוח את קורות החיים למשרה בתחום פקידותי- הדגישי את הניסיון התעסוקתי שלך בתחום. אם עבדת במקומות נוספים בתפקידים נוספים הרחיבי את הניסיון שלך במקומות אלו והדגישי אותו בקורות החיים. אם החלטת לשלוח את קורות החיים למשרה הדורשת ידע ספציפי בתוכנת מחשב ואת בעלת ידע זה, הדגישי את הידע.
    • חורים בקורות החיים- אלו עשויים לגרום לקורא לחשוב כי את לא רצינית. לכן אם היית בחופשת לידה ארוכה לרוב עדיף לציין זאת בקורות החיים ולא להשאיר "חור" בתקופה זו.
    • מצב משפחתי- האם לכתוב שיש לי ילד או לא? לשיקולכן ועפ"י מד האמת הפנימית שלכן. הנושא יעלה בכל מקרה בין אם בשיחה הטלפונית ובין אם בראיון העבודה. התשובה אמורה להיות פשוטה- אם אתן פונות מלכתחילה למשרת אם או למשרה חלקית זה לא משנה אם יידעו שיש לכן ילדים. אם אתן פונות למשרה מלאה התשובה מעט שונה. לצערי מעסיקים שרואים שאת אמא לילד/ים מבינים את הצורך שלך לצאת בזמן ולכן עשויה להתעורר בעייתיות בשלב זה. העדיפות במקרה הזה לציין את זה בראיון העבודה ולא בקובץ קורות החיים.
    • מכתב מקדים- הצורך במכתב מקדים הוא אישי. לטעמי מכתב מקדים מעט מעמיס על קורות החיים. אם כך, מתי כן? אם יש לכן משהו משמעותי לכתוב ואתן רוצות שיידעו את זה. למשל, אם בחרת לכתוב שאת אמא לשני ילדים אבל עדיין פנויה לעבוד במשרה מלאה ואין לך בעיה עם השעות עדיף לציין זאת.

 שלב 3- החיפוש

אז אחרי שקיבלנו את ההחלטה ועשינו את כל ההכנות אנחנו מוכנות לחיפוש. אמא, הפנימי- חיפוש עבודה הוא עבודה, לכן, השקיעי בכך את אותן האנרגיות שהיית משקיעה במקום העבודה שלך- קומי בבוקר, שתי את הקפה הראשון של הבוקר, התלבשי ושבי על המחשב.

  • התחילי לשלוח את קורות החיים שלך למשרות רלבנטיות. אם ישנה משרה שאת מאוד רוצה אפשרי להתקשר לגורם המגייס ולהפנות את תשומת הלב לקורות חייך.
  • התחילי להפיץ בין חברים ומכרים שאת מחפשת עבודה- היי מדוייקת וספיציפית ביחס לדרישותייך על מנת שיידעו למי להפנות את קורות חייך. למשל- אני מחפשת עבודה בתחום הגיוס ומחפשת קשרים עם רכזות גיוס בהיי-טק.
  • אם קיבלת טלפון ואינך יכולה לדבר כיוון שהקטנים בסביבה וזו שעה לחוצה קחי את מספר הטלפון של הגורם המגייס וקיבעי איתו שעה בה תוכלי לחזור אליו ולדבר בשקט ובריכוז.
  • קיבעי ראיון עבודה בזמן בו יהיה לך נוח להגיע ולא תהיי לחוצה לסיימו- קחי בחשבון כי יש מגייסים שבאותו היום כבר עושים מבחני מחשב או ראיון נוסף ולכן רצוי שתהיי זמינה לכך ורגועה (על מנת לחסוך לך את ההגעה שוב).

 

שלב 4- הסגירה

שלב זה הוא אישי כיוון שהיום החוזים הינם אישיים. עשי סקר שוק לפני שאת הולכת לסגור את החוזה. בידקי מה חשוב לך ומהם הגבולות שלך מבחינת שכר, שעות עבודה, טלפון נייד, רכב, תשלום עבור נסיעות, תנאים סוציאליים ותנאים נילווים כמו ימי חופשה, ימי מחלה, דמי הבראה וכל דבר אחר שחשוב לך לקבל וניתן לנהל עליו משא ומתן.

קחי את החוזה הביתה, קיראי אותו ברוגע והתייעצי לגבי הסעיפים בו בטרם את חותמת על החוזה.

ביחס לתאריך תחילת העבודה- קיבעי תאריך אפשרי על מנת שתוכלי לסיים את כל הסידורים כולל בדיקות רפואיות שהזנחת, קליטת ילד בגן וכו.

הכי חשוב שתהיי שלמה עם ההחלטה ותהני ממנה.

 

שלב 5- חגיגות

עכשיו, משעברת את כל התהליך, מצאת את האחת ואת שלמה עם ההחלטה- מיצאי זמן לחגוג את המאורע. פנקי את עצמך על העבודה והדרך המדהימה שעשית והכי חשוב- תהני מהדרך ומהתוצאה.

** המלצותיי אינן גורפות ולא מתאימות לכל מקרה- יש לשקול כל מקרה לגופו.


הכר את המומחה: לירון גור שטייגמן היא אמא לרומי ולעוד אחד בדרך, מנחת סדנאות, יועצת, יד מכוונת ומאמנת לנשים ולאמהות בחברת "כלים- אימון לאיכות חיים". ללירון רקע עשיר בגיוס ואבחון מועמדים בארגונים ביניהם חברות כגון :פלאפון תקשורת, ביטוח ישיר ועוד.. להתייעצות ובדיקה אישית ניתן לפנות אל לירון במייל: liron@kelim.biz

 



Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA