זכויות העובדת לאחר חופשת לידה

חזרת מחופשת לידה? יש כמה דברים שכדאי שתדעי. מבחינת הארכת חופשת הלידה, האם מותר לפטר אותך? מה היא שעת הנקה ועוד. 
זכויות העובדת לאחר חופשת לידה
חזרת מחופשת לידה? מומלץ שתקראי את המידע במאמר זה, בו נרכז את זכויותיה של עובדת, עם חזרתה מחופשת הלידה ונציג מצבים בהם העובדת
עשויה להיעדר מהעבודה לאחר חופשת הלידה ואיך המעסיק צריך לקבל זאת וגם נציין את נושא הפיטורים (האם מותר לפטר את העובדת לאחר חופשת הלידה).
במידה ויש לכם ספק שלא מספקים את זכויותיכם ומתנכלים לכם לאחר חזרה מחופשת לידה (לא משנה מי מבני הזוג לקח אותה – הגבר או האישה),
אנו ממליצים לשקול פנייה לעו"ד מקצועי ובעל ניסיון בתחום דיני עבודה.

היעדרות ממקום העבודה לאחר חזרה מחופשת לידה
ישנם מספר מצבים בהם מותר לעבודת להיעדר והנה חלק מהם: הרעה במצבה הרפואי הקשור ללידה, הארכה של חופשת הלידה ללא תשלום,
עבודה בשעות לילה ובימי מנוחה ושעת הנקה.
מבחינת הרעה במצב רפואי – העובדת יכולה להיעדר ממקום העבודה החל מסיום חופשת הלידה ועד 6 חודשים. הדבר ייחשב כמו מצב של היעדות בגלל מחלה רפואית. בתקופה זו, אסור למעסיק לפטר את העובדת או להוציא מכתב פיטורים.

 

 


מבחינת הארכת חופשת לידה – לא כל אמא מוכנה לחזור לעבודה בתום תקופת הלידה. המון נשים בוחרות להאריך את חופשת הלידה על חשבונן ולשהות יותר זמן עם התינוק. על כן, כל מעסיק צריך לאפשר לעובדת להאריך את חופשת הלידה, כאשר זו תהיה על חשבונה ולא תהיה לתקופה של למעלה מכמה חודשים.

מבחינת עבודה בשעות לילה וימי מנוחה – העובדת לא תעבוד בשעות המוגדרות כ"שעות לילה" (על פי החוק, מעשר בלילה ועד 6 לפנות בוקר) וכן בימי מנוחה, החל מסיום חופשת הלידה ועד תום ארבעה חודשים. במידה והעובדת הסכימה בכתב כן לעבוד בשעות וימים אלו, הרי שזה בתחום אחריותה והמעסיק אינו עובר על החוק.

מבחינת שעת הנקה – העובדת יכולה להיעדר בתקופה של עד 4 חודשים, שעה אחת ביום (בהנחה שהיא עובדת במשרה מלאה) ולצאת ממקום העבודה ולהניק את התינוק.

פיטורים לאחר חופשת לידה
בין אם העובדת היא זו שלקחה את חופשת הלידה או שבעלה יצא במקומה לחופשת לידה, המעסיק אינו רשאי לשלוח הודעת פיטורים או לפטרם, בתקופה של 60 יום מתום חופשת הלידה. כלומר, המעסיק יוכל לשלוח הודעת פיטורים או לפטר בפועל, רק לאחר שעברו 60 יום מתקופת ההיעדרות. 

נתקלתם במצב בעייתי בעבודה שקשור לחופשת הלידה?
אל תנסו לשבור את הראש מול המעסיק לבד, מומלץ כמה שיותר מוקדם להתייעץ עם עו"ד המומחה בתחום דיני עבודה. מרבית עורכי הדין בתחום, מספקים את הייעוץ הראשוני בחינם וללא כל התחייבות. ספרו לעומק על המקרה שלכם ועל העובדה ששוללים מכן או מכם, זכויות בסיסיות המגיעות לכם בתום חופשת הלידה. זה, יידע לייעץ ולהנחות אתכם לגבי המשך שלבי הפעולה מול המעסיק ובמידת הצורך אף יוכל לייצג אתכם כמו שצריך, בבית המשפט.

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA