איך לצפות עוגה בבצק סוכר

עוגת יום ההולדת היא מסמר הערב שבסוף כל הפעלה, אז כדאי להתאמץ קצת ולפנק את אהוביכם בעוגה מעוצבת. לא צריך ידע קודם, רק אמון בעצמכם.

איך לצפות עוגה בבצק סוכר
צילום: הילה טופחי

בצק סוכר הוא אחד הכוכבים העולים בתחום הקונדיטוריה. קלות השימוש בו, מגוון הצבעים והטעם הניטראלי הפכו אותו לפופולארי מאוד הן כתחביב והן בקונדיטוריות מקצועיות. אפשר להכין עוגה יחסית פשוטה ומעוצבת אם רק יודעים איך...


מה צריך להכין מראש?

  •   בצק סוכר
  •   שקית ניילון
  •   קורנפלור
  •   מחליק לבצק סוכר – המיועד ליישור והידוק בצק הסוכר
  •   מכחול
  •   עוגה בחושה/ טורט- שלא דורשת קירור (כמו עוגת שוקולית)
  •   כוס מים
  •   קרם מקשר לציפוי העוגה- ממרח שוקולד, ריבה (כל קרם שלא דורש קירור)
  •   מערוך
  •   נייר אפיה
  •   גלגלת פיצה    (או סכין חד)
  •  פלטה- להניח ולהגיש  איתה את העוגה


 

דגשים לפני תחילת העבודה בבצק סוכר

  •  בצק הסוכר (או בשמו המקצועי  RFM) רגיש לקור, לחות ורטיבות, לכן יש לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר.
  •  הבצק מתייבש באוויר במהירות יחסית ולכן יש לעבוד בזריזות. אל תניחו את בצק הסוכר באוויר כשאתם לא עובדים איתו. תמיד הכניסו אותו לשקית ניילון, גם אם זה לכמה דקות.
  •  

     

  •  לאחר לישת הבצק הוא נהפך למעט דביק, כדי למנוע זאת יש להוסיף מעט קורנפלור. 
  •  עוגות שמתאימות לציפוי בבצק סוכר הן עוגות בחושות כמו: עוגות בחושות וטורט. רצוי שהעוגה תהיה גבוהה, מרשימה וטעימה. במידה והעוגה נמוכה, ניתן להכין עוגה נוספת ולהניח אותן אחת על השנייה כאשר יש בניהם קרם מקשר (ממרח שוקולד/ריבה).

מוכנים?.... אנחנו מתחילים!

 

מצפים את העוגה בקרם מקשר מכל הצדדים ומניחים לבינתיים את העוגה בצד. הקרם מקשר משמש כ- "דבק" להדבקת בצק הסוכר אל העוגה.




מאבקים נייר אפיה ואת הידיים שלנו במעט קורנפלור (אני בכוונה מדגישה את המילה מעט, כי יותר מידי קורנפלור יגרום להופעת סדקים בבצק).

חותכים קילו של בצק סוכר לבן, לשים אותו על נייר האפיה בשביל לרכך אותו ואם הוא דביק מוסיפים שוב מעט קורנפלור. מניחים את בצק הסוכר בשקית בשביל שלא יתייבש בינתיים.

 

 

איך יודעים כמה בצק סוכר צריך?


בשביל לדעת לאיזה גודל נצטרך לרדד את הבצק שלנו בשביל שיכסה את כל העוגה, בודקים את גובה ורוחב העוגה ועושים חישוב פשוט:

גובה+גובה+רוחב= גודל הבצק

לדוגמא: 26+7+7= 40  ס"מ

 

ברגע שגילינו שנצטרך 40 ס"מ, מרדדים הבצק על נייר אפיה עד שמגיעים לקוטר של 40 ס"מ לפחות. אני ממליצה שעובי הבצק יהיה בפעמים הראשונות כ-0.5 ס"מ, בשביל שהעוגה תראה חלקה ומקצועית יותר וכדי שהבצק לא ייקרע לנו בטעות.




ציפוי העוגה בבצק הסוכר

 

את בצק הסוכר המרודד מניחים באמצע יריעת בצק הסוכר שרידדנו ומקפלים את הבצק לחצי מסביבו. מקרבים אלינו את העוגה שהשארנו בצד ומניחים את הבצק על העוגה מהצד הקרוב אליכם אל החלק הרחוק. 

מהדקים את בצק הסוכר אל העוגה עם הידיים בזהירות. אפשר גם עם מחליק ייעודי לבצק סוכר.

 

חותכים את שאריות הבצק מסביב לעוגה עם חותכן חד כמו גלגלת פיצה.

 

 

להסתרת החלק החתתון ולקישוט, נמדוד את היקף העוגה וניצור נחש ארוך מבצק סוכר, שאותו נדביק עם מעט מים להיקף העוגה. אפשר ליצור דוגמאות על החלק התחתון.


 

שיהיה יום הולדת שמח ונשמח לראות את היצירות שלכם!

 

הכר את המומחה: הילה טופחי היא מפיקת אירועים מתוקים ויוצרת עוגות מפוסלות בבצק סוכר ב"הילונת מתוקונת". אם יש לך שאלות נוספות לגבי יצירת העוגה או להזמנת עוגה מוכנה, התקשרו ל 052-6100536.

 

 


 

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA