סערה בכוס תה

לאילו חליטות יש תכונות מחממות? ואיזה תה מומלץ לשתות נגד שיעול וליחה?

סערה בכוס תה

בחורף, כשקר לנו, אנחנו מעדיפים בדרך כלל לשתות משקאות חמים כמו תה או קפה, בשביל להתחמם ושיהיה לנו נעים בבטן. אמנם אנחנו בוחרים את סוג התה לפי הטעם האישי שלנו, אך לפעמים כדאי לבחור את סוג החליטה גם לפי התכונות שלה, כמו שבוחרים תרופה או מולטי ויטמין. אז אילו חליטות מתאימות לחורף? ואיזה תה מומלץ לשתות נגד שיעול?

 

תה נענע, תה מנטה, תה זוטה לבנה ותה לימון 

צמחים נפלאים וטעימים מאוד כחליטת תה, אך יש להם תכונות מקררות. נשמע מפתיע? אתם מכירים את התחושה הקרירה כשלועסים מסטיק מנטה? אפילו באחת הפרסומות של מסטיק אקסטרה חריף, הבחור שלעס אותו הפך לאיש קרח.

צמחים אלו מתאימים במיוחד במצבי צינון עם חום גבוה, כאב גרון עם חום, נזלת צהובה וסינוסיטיס עם חום. חליטות מצמחים אלו יתאימו גם במצבי חום פנימי שאינם קשורים למחלות חורף, כמו צרבות, ריח רע מהפה, אפטות וסימני חום נוספים.

 

 

 

תה ירוק

תכונות פלא מיוחסות לתה הירוק. בפרסומת אומרים לנו שהוא משווה לנו מראה צעיר ורענן. ואכן הוא תה נהדר שנחקר רבות. אבל, הוא תה מקרר ומטהר חום. התה יעיל בפירוק שומנים בדם, עשיר בנוגדי חמצון ובכך מחזק את ההגנה מפני רדיקלים חופשיים אשר עלולים לגרום לסרטן, מעכב את תהליך ההזדקנות, משפר זיכרון, ובקיצור תה נפלא. כדאי לחלוט תה ירוק מאשר להשתמש בכמות המועטה של התה שיש בשקיקים שבסופר.

 

תה ג'ינג'ר, תה קינמון ותה ציפורן

אלו צמחים מחממים. נשתמש בהם במצב של התקררות עדיין ללא חום, נזלת שקופה – לבנה, צמרמורות. קליפת הקינמון מחממת מאד, וניתן להוסיף אותה למים רותחים לכל הסובלים מקור. הג'ינג'ר עוזר גם למערכת העיכול, טוב לבחילות, הקאות וגזים. יש לקנות את שורש הג'ינג'ר ולפרוס ממנו 4-5 פרוסות דקות ולהוסיף לכוס התה. את הג'ינג'ר הפתוח כדאי לאחסן במקרר על מנת שלא יתייבש.

 

תה מרווה

מרווה הוא צמח מייבש ריריות, ולכן יתאים במצב של ליחה מרובה, שיעול רטוב וסינוסיטיס. אימהות מיניקות או בהריון כדאי שימנעו מתה זה של מנת שלא לייבש את החלב. (וכן, הוא מתאים בתקופת הפסקת הנקה). בכל מקרה לא כדאי לצרוך תה זה ברציפות לאורך זמן על מנת שלא יגרום לייבוש יתר של ריריות הגוף.

 

תה עם דבש 

הדבש אינו מחמם ואינו מקרר. הוא מלחלח יובש ולכן יעיל בשיעול יבש. כדי למצות את תכונות הדבש יש לערבב אותו עם מים פושרים (70-80 מעלות) ולא רותחים.

 

על מנת ליהנות מתכונות התה, כדאי מאד לחלוט אותו בכוס במים רותחים, לכסות את הכוס עם צלחת קטנה למשך 10 דקות ורק אז לשתות אותו. בצורה כזו המים ממצים את הצמחים, וכך נשתה תה מרוכז ולא רק מים בטעמים.

לרוויה ושיהיה חורף חם ובריא.

 

 

הכר את המומחה: סמדר טורס היא אמא לשלושה ילדים, בני  4,6 ו-8. מטפלת ברפואה סינית ושיאצו. לדף הפייסבוק של סמדר.



 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA