כיצד לשמור חלב אם ותחליפי חלב?

"בחורף השארתי בחוץ גם שלוש שעות", "אסור/מותר לערבב חלב אם משאיבות שונות"... הכי בטוח להסתמך על הוראות משרד הבריאות

כיצד לשמור חלב אם ותחליפי חלב?

אחסון חלב אם ותחליפי חלב

אם את שואבת חלב או משתמשת בתחליפים הקיימים בשוק, בוודאי שאלת את עצמך האם ניתן לערבב חלב משאיבות שונות, לערבב מראש את המים עם האבקה וכמה זמן אפשר לשמור את חלב האם במקרר.

משרד הבריאות עושה סדר בדעות הרבות ומפרסם הנחיות ברורות לגבי שימוש אחסון ושמירת חלב אם ותחליפים.

 

חלב אם שאוב

ערבוב חלב משאיבות שונות

  • ערבוב חלב משאיבות שונות- אפשר לערבב חלב הנשאב בזמנים שונים, רק לאחר שקורר במקרר.

  • אפשר להוסיף חלב שקורר במקרר לחלב שהוקפא, כל עוד הכמות שהוספה קטנה מכמות החלב הקפוא הקיימת על מנת למנוע הפשרת החלב.

 

 

אחסון חלב אם

  • רצוי להשתמש במכל אחסון נפרד לכל שאיבה ועדיף לאחסן את החלב השאוב בכמויות קטנות של 60-120 מ"ל המתאימות להאכלה אחת על מנת לצמצם את הבזבוז.

  • אפשר לשמור חלב אם במקפיא הנמצא בתוך מקרר (טמפרטורות שונות של פתיחה חוזרת של דלת המקרר)-עד שבועיים.

  • בעל דלת נפרדת מן המקרר (טמפרטורות שונות בשל פתיחה חוזרת של דלת המקפיא)-עד 3-4 חודשים

  • יש להניח את הכלי בעומק המקרר או המקפיא ולא בקדמותו או על מדף בחלק הפנימי של הדלת.

  • סמנו את תאריך השאיבה על הכלי בו החלב מאוחסן.

 אופן אחסון חלב אם לפי טמפרטורה זמן האחסון ופג התוקף

 


הפשרת חלב אם וחימום

  • חלב אם, שהיה במקרר, יש לחמם לטמפרטורת החדר בתוך כלי עם מים חמים.

  • חלב קפוא אפשר להוציא שעה לפני השימוש, ויש לחמם בכלי עם מים חמים, או להפשירו בטמפרטורת החדר.אפשר להוציא את החלב מהמקפיא למקרר ולהשתמש בו בתוך 24 שעות מרגע ההוצאה למקרר.

  • אפשר להשתמש בשאריות חלב שהופשרו בתוך 4 שעות מרגע ההפשרה. לאחר מכן יש להשליכן.

  • חלב מקורר מכיל יותר גורמים אנטי-דלקתיים מחלב מוקפא. על כן, השתמשי קודם בחלב

  • המקורר ולאחר מכן במוקפא.

  • אין לחמם את חלב האם במים רותחים או במיקרוגל.

  • לשומן החלב יש נטייה להיפרד ולצוף למעלה לכן יש לערבב בעדינות חלב אם שהופשר ולבדוק את הטמפרטורה שלו לפני האכלה.

 

 

תחליפי חלב

  • מומלץ לתת את התחליף מיד עם הכנתו. פרק הזמן מרגע ההכנה ועד לסיום ההאכלה לא יעלה על שעה אחת בטמפרטורת החדר.
  • ניתן להכין מראש מנה ולשמור בקירור עד 8 שעות.
  • ביציאה מחוץ לבית יש לערבב את האבקה במים מיד לפני ההאכלה.
  • במידת הצורך ניתן לחמם את התחליף במחמם בקבוקים או בכלי עם מים חמים, עד 15 דקות. אסור לחמם במיקרוגל, מחשש לכוויות.
  • אין להחזיר למקרר תחליף שחומם.
  • לאחר הארוחה יש לזרוק את השאריות שנותרו בבקבוק. אסור לשמור את המזון למועד מאוחר יותר.

 

להנחיות המלאות באתר משרד הבריאות לחצו כאן

 

 

ייתכן ויעניין אותך עוד:

 


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA