טיפול טבעי לגזים אצל תינוקות

התינוק שלך בוכה, חסר מנוחה, מתקשה לישון, מכופף את רגליו כלפי בטנו, מתקפל ומתפתל. ראשית, התעודדי, זה לא יימשך לנצח! ברוב המקרים התקופה הקשה נמשכת עד לגיל 4-3 חודשים. לשם כך הכנו עבורך פתרונות טבעיים ופשוטים ליישום להקלה על כאבי הגזים של התינוק.

טיפול טבעי לגזים אצל תינוקות

אימת כל אם: הגזים

התינוק שלך נולד, הלידה הקשה מאחורייך, לשניכם שלום! עוברים כמה ימים, הוא כבר אוכל יפה, אפילו ישן לפעמים,
ואת מתחילה להתרגל למצב החדש ולהתאושש, פיזית ונפשית.
ואז קורה מה שחששת ממנו יותר מכל וקיווית שלא תצטרכו להתמודד אתו: גזים.

את רואה שכואב לו, במיוחד בשעות הערב והלילה. הבטן קשה ונפוחה, הוא בוכה, חסר מנוחה, מתקשה לישון, מכופף את רגליו כלפי בטנו, מתקפל ומתפתל.


לא ברור מה הוא רוצה, ולא ברור מי מכם סובל יותר. מה שבטוח הוא שזה קשה, מאתגר, ולפעמים גם מפחיד.
במיוחד אם זהו התינוק הראשון שלך (או התינוק הראשון שלך שסובל מגזים).

ראשית, התעודדי, זה לא יימשך לנצח! ברוב המקרים התקופה הקשה נמשכת עד לגיל 4-3 חודשים (אמנם עלול להיות שוב קשה כשהשיניים יתחילו לבקוע, אבל... כל דבר בעתו). שנית, הצטיידי בפתרונות.


פתרונות טבעיים ופשוטים ליישום, להקלה על כאבי הגזים של תינוקך:

 

רקחי לו שמן עיסוי
קחי מעט שמן זית, ועסי את בטנו של התינוק בתנועות מעגליות, עם סיבוב השעון. אם יש לך בבית שמן אתרי לבנדר או קמומיל רומן – מה טוב. טפטפי טיפה על שמן הזית, וכך תשדרגי את שמן העיסוי ותהפכי אותו למרגיע וריחני.

 

חלטי שומר, אניס או קמומיל
הכיני חליטה מכפית של זרעי שומר, אניס או קמומיל בכוס מים, והזליפי היישר לפיו של התינוק כמה טיפות, כמה פעמים במהלך השעות הקשות שלו.
כדאי לאפשר לחליטה לשהות לפחות עשר דקות לפני שמגישים אותה לתינוק. אם תרצי להמתיק את החליטה, תוכלי להוסיף לה עלי סטיביה (או תמצית). כמובן, אל תשתמשי בדבש להמתקה. תינוקות מתחת לגיל שנה לא מסוגלים לעכל דבש, והדבר מסכן חיים!

 

התעמלו יחד

ברגעי ההתקף, נסי תרגיל פיזי שכמעט תמיד עובד: שבי על כדור "פיזיו" כשהתינוק בידייך בתנוחת "תינוק עושה קקי" – גבו צמוד לבטן שלך, ברכיו צמודות לאזור הפופיק שלו – וקפצי בניעות קלות תוך כדי הצמדת הברכיים שלו לבטנו. פעולה זו לוחצת מעט על בטנו התחתונה, ומנתבת את גופו כך שיאפשר שחרור של אוויר מחלל הבטן החוצה.
שימי לב: תינוקך עלול לבכות או להתנגד לפעילות. במקרה כזה, הרפי, הניחי לו, ונסי שוב לאחר כמה דקות, בהדרגה ובאיטיות.

 

 

הנקה ותזונה
אם את מניקה, שימי לב שתינוקך אוחז היטב את השד בפיו בעת היניקה, ושאין "כיסי אוויר". כניסת אוויר למערכת העיכול בזמן ההנקה מחמירה את הסימפטומים. אם את חשה שהוא לא רגוע בעת היניקה (יונק ומפסיק לסירוגין) – סייעי לו לשחרר גזים מפיו כשהוא רכון על כתפך, ונסי לחזור להיניק כעבור חצי שעה. אם את חשה שמשהו לא מסתדר – אל תהססי להזמין יועצת הנקה לביתך. ברוב המקרים הן באמת קוסמות.
ובאשר לתזונה בתקופת ההנקה – נסי לאתר את המזונות שמקשים על תינוקך, בשיטת הניסוי והטעייה: הסירי מהתפריט מזון חשוד כזה למשך כמה ימים, ובדקי אם חל שינוי. ובכל מקרה, השתדלי להקפיד על תזונה שמתאימה לתקופה זו: המעיטי בשתיית קפה, בירקות ממשפחת המצליבים – כרוב, כרובית וקטניות, וכן בסוכר לבן ובחלב פרה.

 

נסי טיפול הומיאופתי

ההומיאופתיה הקלאסית לא מטפלת בסימפטום אלא באדם עצמו, בכללותו. הומיאופת רגיש ומנוסה יבקש ממך את כל הפרטים שישלימו לו את תמונת המצב האישית של תינוקך (ושלך!), ויתאים לו תרופה הומיאופתית ("רמדי") שתטפל במכלול הסימפטומים – ולא רק בגזים לכשעצמם. ברוב המקרים זה באמת עובד כמו קסם!

 

והכי חשוב: אל תתייאשי
זה שלב קשה, אבל זמני.
קחי אוויר, היי סבלנית, עטפי את תינוקך באהבה, ואל תתביישי לבקש עזרה: אוכל, סידורים, חיבוק, ליטוף, מילה טובה. זו תקופה קשה – אבל היא תחלוף, ותוכלו להתעטף ברגעי האהבה הבלתי נשכחים שלכם.

 

אני כאן בשבילך.

 

הכר את המומחה: מיכל לוין, מתמחה בהומיאופתיה, ארומתרפיה, שיאצו ומלמדת רוקחות טבעית ונקייה מרעלים,
בעלת ליין מוצרים טבעיים "הכי טבעי" ובעלת הבלוג "הבלוג הכי טבעי"

לעמוד הפייסבוק של מיכל:   https://www.facebook.com/levinteva/

 

ייתכן ועוד יעניין אותך:

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA