כך תשמרו על עגלת התינוק שלכם

כשנשבר לנו פנס באוטו, רוב הסיכויים שלא נזרוק את הרכב לפח ונקנה חדש. אז למה כשעגלת התינוק שלנו נשברת אנחנו רצים להחליף אותה בחדשה? בדיוק מאותה הסיבה יש אלטרנטיבות לטיפול ותיקון עגלות תינוקות. כמו "הגלגל – המרכז הישראלי לתיקון עגלות" שהם ללא ספק המקצוענים לטיפול בכל סוגי העגלות ובחרו להעניק לכן את המידע במאמר הבא ממיטב ניסיונם, כדי שתוכלו לשמור על העגלה שלכן תקינה לאורך שנים.

כך תשמרו על עגלת התינוק שלכם
עגלת התינוק נשברה? אל תמהרו לזרוק

טרנד הצרכנות הנבונה והמודעות לנושאים כמו מחזור וקיימות גרמו לנו להבין שיש מכשירים ששווה להשקיע בתיקון שלהם ושאין צורך לרוץ ולהחליף בכל כמה שנים.

עם עגלות תינוק העסק קצת שונה. אנחנו עושים סקר שוק מקיף, קוראים מידע על תקני בטיחות, הולכים לחנויות ומתייעצים, הכל כדי לוודא שהילדים שלנו יקבלו את הטוב ביותר.
אבל כשהעגלה שלנו מתקלקלת או נשברת – אנחנו חסרי אונים. הכנו עבורכם טיפים לשמירה נכונה על עגלת התינוק שלכם וגם מידע חשוב על שירותי תיקונים לעגלות. לגזור ולשמור.

איפה ניתן לתקן עגלת תינוק שנשברה?
עגלת תינוק היא סוג של כלי רכב. על מנת לוודא תיקון מקצועי שיחזיר את ההשקעה, מומלץ לעשות שימוש בשירות תיקונים מקצועי.
מוסך לעגלות תינוק הוא מוסך לכל דבר - חלקי חילוף, שלדות ישנות של עגלות ו"מוסכניקים" חביבים עם ניסיון של שנים בתחום שמכירים כל דגם וכל מותג עגלות מהגלגלים ועד לקצה הגגון.
רק שירות תיקונים מקצועי יבטיח שהעגלה שלכם תמשיך להתגלגל עוד שנים רבות.

מי עשוי להזדקק לשירותי תיקון עגלה?
הלקוחות הנזקקים לשירותי תיקון עגלות הם מגוונים – מהורים שקנו עגלה בחו"ל שאין עליה אחריות או שאין לה חלקי חילוף בארץ, דרך עגלה שהאחריות עליה פגה או במצבים בהם רוצים להפעיל את האחריות אבל נתקלים בתהליך מסורבל מול החברה ממנה העגלה נרכשה, לקוחות שמחפשים פתרון זול לעגלה שעלותה הייתה גבוהה ועד לכאלה שמבינים את החשיבות של עגלת תינוק ככלי רכב של ילדיהם ומעוניינים בתיקון איכותי.

 

 

רוב ההורים נזקקים לשירותי תיקונים לאחר שהוציאו את העגלה מאכסון ארוך (למשל בין ילד ראשון לשני), הורים לאחר שקנו עגלה מיד שנייה ורוצים לרענן אותה לפני השימוש וגם כאלה שמעוניינים לטפל בעגלה לפני שמוסרים אותה לאחרים.

מה חשוב לבדוק עוד לפני שקונים את העגלה?
על מנת להשתמש בעגלה לאורך ימים ושנים מומלץ לקרוא את הוראות השימוש, לבדוק מה המשקל המקסימאלי שהעגלה מסוגלת לשאת,
לברר היטב מה כוללת האחריות על העגלה וכן לבדוק האם קיים שירות תיקונים לעגלה ואיך התיקון מתבצע בפועל.

מה הם דפוסי ההתנהגות שחוזרים על עצמם בקשר להתנהגות לא תקינה עם עגלת תינוק?
לרוב, שברים ותקלות בעגלות תינוק נגרמים כאשר ההורים לא קוראים את הוראות השימוש של העגלה או "מעגלים פינות" בכל הנוגע לשימוש.
למשל, עולים ויורדים עם העגלה במדרגות למרות הוראות היצרן, מכניסים אחים גדולים לתוך העגלה או מאפשרים להם להישען על העגלה, לא מבצעים תחזוקה מינימלית לעגלה כמו שימון או ניקיון, מאכסנים את העגלה בתנאים שמעודדים היווצרות עובש וכדומה.

מה התקלות הנפוצות ביותר בעגלות?
התקלות הנפוצות ביותר בעגלות תינוק הן שברים למיניהם, שחיקה במנגנוני הנעילה והקיפול וגלגלים שמפסיקים להסתובב ונשברים בקלות.
כאמור, רוב התקלות נגרמות כתוצאה מחוסר טיפול ותחזוקה באופן שוטף. 

 

 

מה הם כללי הזהב לשמירה על העגלה במצב תקין ולתחזוקה נכונה?
הטיפ הכי חשוב לשמירה על העגלה שלכם הוא להקפיד לקרוא את הוראות היצרן ולפעול על פיהן.
זהו הבסיס לכך שתוכלו ליהנות מהמוצר בבטחה ובמשך שנים. מעבר לכך, חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

ניקיון
  • הקפידו על ניקיון העגלה והריפודים. השתדלו לנקות פירורים או לכלוכים אחרים מהריפוד בתום השימוש על מנת שלא יצטברו בתוך מנגנוני העגלה.
  • אם כיבסתם ריפודים, הקפידו שיתייבשו לגמרי, כולל המשטחים הקשיחים שבתוך הריפוד ואשר בדרך כלל מתייבשים לאט יותר. אין לקפל עגלה לפני שהריפוד התייבש לגמרי על מנת למנוע היווצרות עובש. 
  • אין לשטוף את שלד העגלה תחת מים זורמים על מנת למנוע היווצרות חלודה ועובש.
כללי בטיחות
  • מכון התקנים הישראלי קובע ובצדק שאין לרדת או לעלות מדרגות עם עגלה. מפרקים, מנגנונים, ניטים וברגים לא עומדים בעומס וקיימת סכנה ממשית לילד ולשלמות העגלה. אם אין ברירה, עדיף שיהיה כמה שפחות משקל בעגלה בזמן ירידה או עלייה במדרגות. 
  • תיק שתלוי על ידית האחיזה של העגלה מיועד למשקל מינימלי (חיתולים, מגבונים, בקבוק(. אין להעמיס משקלים כבדים על שקיות או תיקים התלויים על העגלה מחשש להתהפכות.

תחזוקה
  • מומלץ לבצע טיפול תקופתי לעגלה שכולל חיזוק השלד, שימון מערכות, גירוז מכלולים ובדיקה כללית לעגלה .טיפול זה יעכב את שחיקת החלקים ויאריך את חיי העגלה. 

ערנות
  • בעגלת תינוק, שלא כמו ברכב, אין נורות אזהרה ואין טסט שאנו חייבים לעבור. לכן, כאשר הרגשתם שמשהו בעגלה כבר לא פועל כראוי, ההמלצה היא לא לחכות ולקחת את העגלה לטיפול. עד לבדיקת טכנאי או לתיקון אין להשתמש בעגלה. טיפול מיידי עשוי למנוע תאונות או תקלות נוספות (משתרשרות) ויחסוך לכם לא מעט עלויות. 
סיימנו להשתמש בעגלה ואנו רוצים לאחסן אותה לקראת הילד הבא – כיצד הכי נכון לאחסן את העגלה?
בעת סיום השימוש בעגלה, מומלץ לשמן ולגרז את מכלולי העגלה על מנת למנוע חלודה. יש לאחסן כל חלק (טיולון, אמבטיה, שלדה) בנפרד, כאשר את השלדה יש לקפל עד הסוף.
את ריפוד העגלה יש לארוז בנפרד בתוך שקית ניילון מאווררת או בארון הבגדים ללא שקית וזאת על מנת למנוע היווצרות עובש על הריפוד.

מה הטיפולים הנפוצים ביותר המבוצעים במוסך העגלות?
הטיפולים הנפוצים ביותר הם טיפולי תחזוקה וריענון ויזואלי - ניקוי יבש לריפודים, ניקוי השלדה, חיזוק ברגים שהשתחררו, שימון וגירוז מנגנונים. אפשר לומר שזהו "טיפול 10,000" לעגלה, כאשר התוצאה במקרים רבים רכה ונעימה יותר מעגלה חדשה היוצאת מהאריזה. 

לסיכום
העגלה שלכם היא כלי הרכב של ילדכם. שימרו על תקינות ובטיחות העגלה ותוכלו ליהנות מהמוצר למשך שנים רבות וגם לדאוג לבטיחותם של היקרים לכם מכל.
תיקונים וטיפולים תקופתיים לעגלת התינוק יחסכו לכם הוצאות מיותרות וברוב המקרים מהווים אלטרנטיבה לרכישת עגלה חדשה באלפי שקלים.

הכר את המומחה: סיוון קוזי הוא בעל חברת 'הגלגל, המרכז הישראלי לתיקון עגלות', המספקת שירותי תיקונים מקצועיים לעגלות תינוק מכל המותגים.
"הגלגל – המרכז הישראלי לתיקון עגלות" עובדים עם יבואני עגלות התינוק הגדולים בארץ ובנוסף מתפקדים כמחלקת התיקונים של לקוחות פרטיים, חנויות וחברות תעופה המטפלות בעגלות שניזוקו במהלך חופשות בחו"ל. עובדי החברה מוכרים כמומחים בתחומם ומדובר בחברה היחידה שמציעה את השירות בארץ, מה שמחייב אותה לעבוד על פי תקינה עולמית מחמירה בכל הנוגע לבטיחות ולמפרטים הטכניים של העגלות.
לעמוד הפייסבוק  של החברה : הגלגל - המרכז הישראלי לתיקון עגלות.
טלפון: 054-594-7464
אימייל: thewheel.info@gmail.com



 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA