חשק מיני בהריון

רבות כבר נכתב על החשק המיני של האישה בתקופת הנישואין. אז מה קורה עם החשק המיני של האישה במהלך ההריון? יש נשים שמתארות חוסר חשק מיני בהריון אך עם זאת יש לא מעט נשים שמתארות חשק מיני מוגבר בהריון. מה הסיבות לירידה או לעליה בחשק המיני בהריון.
חשק מיני בהריון
בתוך מאמר זה:


החשק המיני של האישה בהריון

רבות דובר (ועוד ידובר) על החשק המיני של נשים בתקופת הנישואין. בעוד אצל הגברים המערכת המינית אינה עוברת טלטלות הורמונליות כל חודש, כל החודש ובמשך עשרות שנים, אצל הנשים המערכת מורכבת הרבה יותר כשמוסיפים לה- הריון.
תחברו לזה את השגרה, השינויים הפיזיולוגיים, העייפות ונראה כי חשק מיני והריון יושבים כל אחד בצידה האחר של הספה.

מה משפיע על החשק המיני של האישה?

גם נשים תתפלאנה לגלות שיש כל כך הרבה גורמים המשפיעים על החשק המיני של האישה. המצב הנפשי שלה, המצב הפיסי שלה, תפיסות עליהן היא גדלה (מה מותר ומה אסור), הגיל שלה, המצב ההורמונאלי (שיכול להשתנות מיום ליום!), חוויות מיניות קודמות והריון!
אם כל הנתונים האלה משפיעים על האישה ביום יום במצב "רגיל" תוסיפו לזה תופעות לוואי כמו בחילות, בצקות, צרבות, לחץ דם גבוה או נמוך, מערבולת רגשות שאי אפשר לצפות אותן או לשלוט בהן, הגוף שמשתנה והדימוי העצמי שנלווה אליו.

חוסר חשק מיני בהריון

במהלך ההריון הגוף שלך משתנה פיזית ונפשית, כך שלא פלא שיחסי מין זה לא בראש הרשימה או אפילו ממוקמים במקום כלשהו ברשימה...
לפחות בהתחלת ההריון. השינויים ההורמונאליים ותופעות הלוואי מנהלות אותך במקום שאת תנהלי אותן, בעיקר אם מדובר בהריון ראשון ואת לא יודעת למה לצפות.
תופעות לוואי כמו בחילות, עייפות ורגישות בחזה נפוצות מאוד בשליש הראשון ויכולות לגרום לך להתרחק ממגע, גם של בן זוגך, ולרצות בעיקר לישון ולנוח.

האחראים העיקריים על המצב הם הורמוני האסטרוגן והפרוגסטרון שהרמה שלהם מתמתנת לקראת השליש השני מה שגורם לרוב תופעות הלוואי להעלם ולחשק המיני לחזור.
רוב הנשים מדווחות על חוסר חשר מיני בהריון בעיקר בתחילתו כאשר השליש השני ידוע כשליש הנוח ביותר בהריון, וגם הזמן בו עולה החשק המיני, אפילו אם רק בקצת.

רגע אחרי הבחילות והעייפות הנוראית ורגע לפני שאת מתחילה לסבול מכאבי גב תחתון ולחץ של העובר על איברים פנימיים מה שמשפיע גם על החשק המיני ועל הרצון במגע פיסי ובקרבה של בן הזוג.
גורם נוסף לירידה בחשק המיני שלרוב לא מקבל התייחסות הוא עלייה בלחץ זרימת הדם.

בתקופת ההריון ישנה עליה בזרימת הדם בגוף והיא מתרכזת בעיקר באיברי המין- חזה ונרתיק.
מצד אחד הגירוי המיני קל יותר מצד שני, הרגישות גדולה יותר.
תוסיפי לזה את הבטן הגדלה, הרגישות בחזה, הפטמות שיכולות להתחיל לטפטף לקראת סוף ההריון, בצקות ברגליים.. לא צריך להמשיך את הרשימה בכדי לשכנע כל אחת (ואחד) למה לא מתחשק לך שיגעו בך כרגע.

חשק מיני מוגבר בהריון

למרות ואולי דווקא בגלל השינויים ההורמונאליים הרבים שהגוף עובר בהריון, וכמו שכבר צוין לאחר ההתייצבות בסוף השלישי הראשון, בשליש השני והשלישי יש נשים שדווקא מדווחות על חשק מיני מוגבר.
כן, חשק מיני מוגבר בהריון!
הסיבה העיקרית היא ההורמונים ואליהם מצטרפים העובדה שאין שימוש באמצעי מניעה ואין חשש מהריון לא רצוי כך שהגוף משוחרר יותר וכאשר הגוף משוחרר ההנאה מתעצמת.
כל אלה ביחד גורמים לחשק מיני מוגבר לפחות בחלק מתקופת ההריון.

לא צריך לעבור את ההריון בלי סקס!

נכון שיש תקופות בהריון שזה פחות נוח או נעים לך שיגעו בך אבל זה לא אומר שבמשך תשעת החודשים הקרובים את צריכה להתנזר מסקס או ממגע מיני כלשהו.
תופתעי לגלות שלפעמים זה אפילו יכול להיות יותר נעים ומענג דווקא בזמן ההריון! 
קבלי חמישה טיפים שיעזרו לך לעבור את התקופה הזו ביתר קלות בכל מה שנוגע לסקס:
  1. דברי עם בן זוגך - הסבירי לו מה את עוברת. בקשי ממנו שיהיה רגיש וסבלני. אמרי לו מה נעים לך ומה פחות ושתפי אותו בשינויים. ככל שהוא יבין יותר הוא יוכל לקבל יותר את השינויים הפתאומיים ואת העובדה שאת לא רוצה מגע.

  2. בדקי מה נעים לך - אולי חדירה פחות מתאימה בתקופה מסוימת אבל אוננות כן? זה הזמן לבדוק את האינטימיות מחדש. נסי גם לגעת בעצמך לבד, לבדוק מה טוב לך ומה נעים לך ורק לאחר מכן לשתף את בן זוגך (או לשמור לעצמך...)

  3. תתעלמי ממחשבות מיושנות – הרבה נשים מאמינות שבהריון לא נאה לשכב או שזה יכול לפגוע בעובר או שזה פחות מתאים בתור הורים לעתיד. זה מותר, רצוי, טבעי וכיף! לכו על זה!

  4. שחררי דעות קדומות על עצמך - את לא שמנה, את בטח לא מכוערת. את בהריון. את נושאת ברחם שלך תינוק- שלך ושלו, ואת הולכת להיות אמא. זה קסום! וגם אם את מרגישה שמנה מדי, כבדה מדי, לא יפה במיוחד- בעלך רואה אותך כזוהרת וקסומה, ואם הוא לא נרתע ומעוניין לקיים יחסי מין- אין סיבה שאת תירתעי.

  5. זה הזמן לנסות תנוחות חדשות - אל תרגישי לא נעים כי הבטן שלך מפריעה או כי בתנוחה מסוימת זה לוחץ לך על איברים מסוימים. זה בדיוק הזמן לנסות ולהתנסות בתנוחות חדשות ומעניינות! תפתיעו את עצמכם!

הכירי את המומחית: הכותבת, מור קדר, היא עובדת סוציאלית, יועצת זוגית ומשפחתית ויועצת בתחום המיניות עם בני נוער 


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA