חבר חדש בלהקה

ב 99% מהמקרים בהם טיפלתי הכלב לומד לקבל את התינוק כחבר חדש בלהקה. העובדה שהכלב תוקפן או אגרסיבי לעתים אומרת שיש לבצע את התהליך בזהירות יתרה ולא לבצע טעויות בדרך. זה לא אומר שבמידה והתשובה היא "כן" אין סיכוי לתהליך, היו אופטימיים.

חבר חדש בלהקה

במהלך השנים קיבלתי עשרות פניות, בעיקר בשנים האחרונות, בנושא חשיפת התינוק או התינוקת החדשה אל הכלב בבית. המיילים והטלפונים הגיעו בדרך כלל מנשים שאוהבות מאוד את כלבן ורוצות לוודא שהכלב ילמד לקבל את הנוכחות של החבר החדש בלהקה. הנשים ההרות או לאחר הלידה בדרך כלל שואלות באילו נושאים כדאי להתמקד כדי לשמור על התינוק החדש בטוח כשרובן מודאגות מיחס או מגע לא נכון בין הכלב והתינוק.

כדי לקבל מושג עד כמה קטן הסיכוי לכך שהכלב חלילה יתקוף או יפצע את התינוק החדש וההשוואה בין הכלבים לבני האדם הציצו בנתונים הבאים:

  1. בכל רחבי ארה"ב בממוצע ישנן בין 1,200 ל-2,000 ילדים שנהרגים על ידי הוריהם כל שנה. תקיפות על ידי כלבים בהשוואה לכך, קרו בין 15-18 בלבד ב-11 השנים האחרונות.

  2. רק 25 ילדים בגילאים חודש עד 11 חודשים נהרגו בכל רחבי ארה"ב ב 11 השנים האחרונות.

  3. רוב המקרים קרו כתוצאה מיצר ציד שהתפתח בין הכלבים, משום שבבית הוחזקו שלושה כלבים ויותר ולא משום יצר להקה או דירוג לא נכון היררכיה הלהקתית (אגע בכך במאמר נוסף).

  4. רוב מקרי התקיפה של כלבים כלפי ילדים התרחשו בילדים בני 5  שנים ומעלה ולא בתינוקות.

 

 

המסקנה מנתונים אלה בהערכה גסה היא שהסיכוי שתינוק ייפצע חלילה על ידי כלב קטן פי 100 מאשר הרג או פציעה של תינוק על ידי אחד ההורים וגם מקרי ההורים יחסית נדירים. אחת העובדות המצערות יותר שלא נכנסות בסטטיסטיקות אלה היא שהמדיה מעצימה ומוציאה מפרופורציות כל

מקרה בו ילד נפצע או נהרג על ידי חיית מחמד. כתוצאה מכך אימהות רבות נלחצות, חרדות או חוששות מבחינה מנטלית מחשיפה לכלב, קל וחומר כשמדובר בחשיפה ראשונה.

כלב שלעולם לא היה בקרב ילדים, ברוב המקרים לא יסתכל על הילד כעל בן אדם. כדי לוודא את אופי הכלב והטמפרמנט שלו אני ממליץ לאימהות לשאול את עצמן מספר שאלות:

האם הכלב היה אי פעם אגרסיבי או תוקפן לזרים? האם הכלב אי פעם היה אגרסיבי או תוקפן לחיות קטנות ממנו והאם הכלב היה אי פעם אגרסיבי או תוקפן לילדים?

אם התשובה לאחת משאלות אלה היא "כן", ישנו צורך בערנות וזהירות יתרה בחשיפת הכלב לתינוק החדש. במקרים אלה אני מייעץ לפונים אליי ובדרך כלל גם מטפל בבעיה בבית הלקוח או ממליץ לפחות להיוועץ באיש מקצוע ולהזמין הביתה מאלף ומתמחה בטיפול התנהגותי של כלבים, בעיקר בסוציאליזציה בגיל הרך. בנוסף, אם התשובה לאחת משאלות אלה היא "כן", אל חשש. ב 99% מהמקרים בהם טיפלתי הכלב לומד לקבל את התינוק כחבר חדש בלהקה. העובדה שהכלב תוקפן או אגרסיבי לעתים אומרת שיש לבצע את התהליך בזהירות יתרה ולא לבצע טעויות בדרך. זה לא אומרשבמידה והתשובה היא "כן" אין סיכוי לתהליך, היו אופטימיים.

 

דגשים לטיפול התנהגותי בבית:

  1. אל תכניסו את הכלב לחדר התינוק או חדר השינה שלכם בו התינוק ישן, גם לא בנוכחותכם. לבעלי הכלבים חדרים אלה הם מחוץ לתחום.
  2. לעולם אל תשאירו את הילד, אף לא לדקה ליד הכלב ללא השגחה (בתחילת התהליך).
  3. השיגו תא הטסה או כלוב רשת והרגילו את הכלב אליו (הדבר ישמש לו כמקום בטוח (מאורה)). מומלץ להרגיל באמצעות איש מקצוע כדי להימנע מבעיות התנהגות נוספות.
  4. בצעו את ההרגלה של הכלב למקום שלו על פני מקום התינוק באמצעות חיבה, חטיפים, מילים טובות, צ'ופרים וליטופים. הדבר עדיף ברוב המקרים מהימנעות או שיטות פחות חיוביות.
  5. לפני שהתינוק מגיע הביתה ולאחר הלידה, הביאו שמיכה עם ריח התינוק הביתה או אפילו חיתול מלוכלך ועטפו בו בובה בגודל התינוק. במידה והכלב מתקרב אל הבובה העטופה כשהיא על הרצפה יש לתקן אותו, אפילו אם מתקרב להריח. כך בונים מרחב קריטי לתינוק עוד בטרם הגיע הביתה.
  6. כשנכנסתן הביתה מבית החולים רצוי שתהיה היכרות נעימה. עליכן להגיע אל הכלב בלי התינוק בתחילה להגיד שלום.
  7. החזרה הביתה לא צריכה להיות מרוגשת ורועשת, כשהתינוק נכנס כלב צריך להיות ב- "ארצה, הישאר" או ב- "למקום, הישאר" במרחק בטוח מהתינוק.
  8. אל תרשו לכלב להריח את הילד בתחילה, לכלבים יש חוש ריח נהדר, פי 40 משל בני אדם. הכלב יהיה מסוגל לרחרח את התינוק גם מרחוק, אין סיבה שיתקרב.
  9. במידה ואתם חוששים בתור הורים לגורל ילדכם על הכלב להיות קשור, לשכב בתא הטסה או כלוב רשת. רצוי לפחות בפעם הראשונה בה אתם נכנסים הביתה עם התינוק בחזרה מבית החולים.

לסיכום, היכרות של הכלב עם התינוק החדש בלהקה צריכה להתבצע בעיקר בהיגיון פשוט, מחשבה תחילה ואחריות בתור בעלים של כלב. במידה ותשדרו אסרטיביות, רוגע, תבצעו דברים באופן קבוע ותחשבו לפני מעשה בהיגיון סיכויי הצלחתכם גדלים.

 

הכירו את המומחה שלנו: אורי מגד הוא מאלף כלבים ומומחה בטיפול התנהגותי (סוציאליזציה לגיל הרך).


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA