בראש של מנהלת משאבי אנוש - חלק ב'

והפעם טיפים פנימיים על תשובות לשאלות נפוצות בראיונות, מה ללבוש ובדיקת החוזה

בראש של מנהלת משאבי אנוש - חלק ב'

בראש של מנהלת משאבי אנוש - חלק ב'


בשבוע שעבר דיברנו על השלבים שצריך לעבור בדרך לראיון העבודה הנכסף. נתתי לכן טיפים על איך לעבור את מכשולי קורות החיים והראיון הטלפוני. לקריאת הכתבה הקודמת לחצו כאן.

השבוע נתמקד בראיון עצמו-  איך להציג את עצמך, מה לשאול את המראיין, איך לענות ואילו נושאים את יכולה להרגיש בנוח לפתוח לדיון.

 

שלב 4: הראיון / רגע האמת

העובדה שזומנת לראיון אומרת ששולה (רכזת הגיוס) רואה אותך כמועמדת מתאימה, זה נקודת ההתחלה שלך, לכן כדאי להתמקד בלחשוב על השאלה הבאה: "איך אני ממנפת את עצמי כדי שיראו כמה אני מתאימה?".  כאן נלקחים בחשבון שני פרמטרים: הופעה חיצונית (כי לא חשוב מה אומרים על יפי הנפש, בעולם שלנו Presentation is everything) והתנהלות בראיון.


הופעה חיצונית:

המטרה שלך היא להראות לשולה שהעובדה שאת אמא לא אומרת שכתמי מטרנה הם קישוט קבוע על החולצות שלך ונעלי קרוקס מוגבהות אלו הנעליים הכי אלגנטיות שתוכלי לנעול (כן, אני יודעת שזה הכי נוח). לגבי הלבוש עצמו, קשה לומר שיש "שטנץ" קבוע, אבל יש כמה כללים עליהם כדאי להקפיד:

  •  בואי נודה באמת, אחרי לידה לוקח זמן לחזור למידות של לפני ההריון. לכן אתן טיפ חשוב ששאלתי מחברה סטייליסטית: תתלבשי למידותיך. אל תנסי להידחס לחולצה המחויטת שקנית לפני ההריון. עדיף להשקיע בחולצה חדשה שתשמש אותך כסוג של מדים לכל סבב הראיונות.
  • תבחרי בחולצה ומכנסיים / חצאית בצבעים אחידים. עדיף חולצה בהירה שתאיר את הפנים (חולצה לבנה תעשה את העבודה הכי טוב)
  • אל תפחדי ללבוש חצאית (כל עוד היא באורך של מתחת לברך כמובן) את בכל זאת אישה...
  • בלי נעלי אצבע! וכן, נעלי אצבע מעור שעלו לך 600 ₪ זה עדיין נעלי אצבע
  • וותרי על ריבוי תכשיטים, לקים צבעוניים ואיפור כבד. לא פעם מגיעות מרואיינות ומרוב נצנוצים אי אפשר למקד את המבט

כידוע קוד הלבוש תמיד תואם את סוג מקום העבודה. תמיד כדאי לנסות לברר מבעוד מועד אצל שולה שלנו לגבי קוד הלבוש כדי תוכלי להתכוונן לרוח מקום העבודה כי תאמיני או לא, יש כזה דבר "יותר מדי מחויט".

 

התנהלות בראיון:

  • תהיי בטוחה ששולה בוחנת אותך מהרגע שנכנסת בדלת, אבל ראיון עבודה זו הזדמנות גם עבורך לבחון את החברה אליה. הגעת הקפידי להגיע חמש דקות לפני המועד שנקבע, זה יאפשר לך להתרשם לפני שתכנסי לראיון עצמו מההתנהלות בחברה. תשימי לב לפרטים הכי קטנים, כמו מה אנשים לובשים ומה רף הגילאים של האנשים שמסתובבים במשרד (זה מרמז על התרבות הארגונית).
  • אל תתביישי להושיט יד ללחיצה כשאת מגיעה ומסיימת. אפשר לומר הרבה על בן אדם לפי לחיצת היד שלו.
  • אם מציעים לך לשתות-  אל תסרבי. גם אם את לא צמאה, תיקחי כוס מים. תהיי בטוחה שתשמחי שיש לך משהו להרטיב את הגרון אחרי שתבלי את העשרים דקות הבאות (במקרה הטוב) בלדבר.
  • שפת גוף מאוד חשובה! לכן כשאת מתיישבת מול המראיין תתיישבי רגל על רגל, זה יגרום לך ליציבה זקופה.
  • הניחי את התיק שלך בצד. מרוב לחץ הרבה מרואיינות נשארות עם התיק על הברכיים במשך כל הראיון וזה נראה כאילו את בעמדת זינוק.
  • בסיום הראיון אל תתביישי לברר פרטים שחשובים לך לגבי המשרה, תמיד תשאלי מה השלב הבא בתהליך הראיונות (אולי יהיה עוד ראיון, מבחן חיצוני...) ומה טווח הזמנים לסגירת המשרה.

יש כמה תשובות שאת חייבת להכין בבית אם את רוצה למזער את ההתקלות למינימום:

  • "ספרי לי על עצמך"- השאלה האהובה על שולה וכל חבריה לעבודה. השאלה הזו מאפשרת לראות את יכולת הביטוי שלך ואיך את מציגה את עצמך.
  • "מה הוא היתרון והחיסרון הכי גדול שלך?"-  "פרפקציוניסטית" זה לא חיסרון ולא יתרון. זה מה שרשום בעמוד 65 בספר הדרכה על ראיונות. אז בבקשה (בבקשה!) תוציאי את המילה הזו מהלקסיקון שלך. עדיף שתדגישי את היתרונות כמו עבודה מהירה ומדויקת, שאת לא מתחילה לעבוד לפני שאת מבינה את פרויקט, יכולות ניהול טובות... כשאת מדברת על חסרונות, צייני דברים שלא יגרמו לך להראות כבעייתית. למשל ללמוד להאציל סמכויות...
  • יש מראיינים שאוהבים להתקיל בשאלות רקע שיכולות להוציא אותך משיווי משקל כמו "איזה ספר טוב קראת לאחרונה?" ("הפיל שאהב תות" לא נחשב), "מה את אוהבת לעשות בשעות הפנאי?". גם את התשובות לשאלות הללו הכיני מראש.

שלב 5: סגירת תנאים ותחילת העבודה  /  הנה זה מתחיל...

זו העבודה שרצית, החברה מדהימה, המנהל נראה ממש נחמד והחוזה... החוזה ארוך ומסובך (!$%#?&).

אל תיבהלי, קחי את החוזה, לכי לחדר שקט בבית ותתחילי לקרוא. החוזים בד"כ סטנדרטיים עם שינויים המותאמים לחברות שונות, לכן לא הכל קריטי. התמקדי בדברים הבאים:

  • שכר- במקרה של שכר שעתי, שימי לב לכך שאחוזי השעות הנוספות יצויינו במפורש. במקרה והשכר חודשי, חייב להיות גם פיצול של שכר בסיס ושעות נוספות, אם כי במקרה הזה זה לא ממש משחק תפקיד.
  • תנאים סוציאליים- ביטוח מנהלים /  קרן פנסיה וקרן השתלמות.
  • משך הודעה מראש- ע"פ חוק זה 30 יום, במקרים מסוימים ניתן להגיע להסדר של הודעה מוארכת.
  • רכב-  שימי לב אם השכר שלך הוא פלוס רכב או כולל רכב. ההבדל הקטן הזה מתורגם לכמה אלפים טובים כל חודש.
  • שונות- טלפון נייד, השתתפות בהוצאות...

אחרי שקראת, תרגישי חופשי להרים טלפון לשולה לקבלת הבהרות. זה כמו בצבא: עדיף לשאול את כל השאלות (לא משנה עד כמה הן קטנות) לפני תחילת העבודה ולא אחרי.

 

לסיום, חשוב שתיזכרי דבר אחד חשוב מאוד: זה שאת אמא לא עושה אותך עובדת פחות טובה גם ובעיקר אם זאת משרת אם. להפך, זה עושה אותך עובדת יעילה יותר, אחראית יותר ולויאלית יותר. את הגישה הזו את צריכה להציג לכל אורך התהליך של החזרה שלך לשוק העבודה בכל שלב ושלב.

נכון, עדיין יש מעסיקים שיעקמו את האף, אבל הרוב מבינים שמה שחשוב בסופו של דבר אלו התפוקות שאת מביאה. אם את משקיעה בעבודה, המעסיק יסלח לך על כמה ימי יציאה מוקדמת ומחלת ילד.

 

 

יוליה זבדיבקר היא מנהלת משאבי אנוש בחברת ביומד

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA