שינוי הרגלי אכילה

התקופה שלאחר הלידה היא הזדמנות מצוינת להתחיל שינוי באורח החיים. תקופה זו מתאפיינת בלחץ, הסתגלות למצב חדש, בלבול וקושי בתפקוד. מנגד יש רצון וצורך להקל על העומס הקיים. אחת הדרכים להוריד מהעומס ומהמתח היא לסגל אורח חיים בריא, בדגש על שינוי הרגלי אכילה.

שינוי הרגלי אכילה

החודשים (ולפעמים גם השנים) שאחרי הלידה מאופיינים פעמים רבות בהסתגלות מחדש לגוף שלנו ונסיונות להוריד את עודף המשקל שנשאר עלינו ומסרב להעלם. במקום לומר "דיאטה", הדרך הנכונה לפי יעל דרור, מפתחת "שיטת דרור" לאימוץ הרגלי אכילה נכונים, היא לשנות את הרגלי האכילה המוטמעים אצלנו.

 

למה שינוי הרגלים ולא דיאטה וגמרנו?

אימוץ הרגלי אכילה טובים מסייעים בירידה במשקל באופן הדרגתי ומתון, ובשמירה על המשקל החדש לאורך זמן. שילוב של התמדה וכח רצון יהפכו את השינויים הקטנים באורחות האכילה, להרגלים יומיומיים. ככל שיחלוף הזמן, ונתמיד בשמירה על השינוי שעשינו, הוא יהפוך להיות חלק מאיתנו, חלק משגרת היום.

הרגל נולד כאשר הוא הופך להיות הפעולה האוטומטית שלנו אל מול הרעב והצורך באכילה. 

 

להחזיר את תחושת השליטה לידיים שלך

שילוב הרגלי אכילה חדשים בשגרה היומיומית יוצר סדר בבלאגן ובכאוס שלעיתים מאפיינים את השנים לאחר שנכנס ילד חדש לחיינו. שליטה במה ואיך שאנחנו אוכלות תיצור אצלנו תחושת סיפוק ואמונה בעצמנו. תחושת השליטה בחיים חשובה מאוד בעיקר בחודשים שלאחר הלידה, שכן בזמן זה אמהות חשות שהשליטה יוצאת מידיהן ומועברת אל התינוק.

 

 

 

למצוא את כח הרצון והמוטיבציה 

כמו בכל שינוי שאנו רוצים ליישם בחיים, גם בשינוי הרגלי אכילה נכונים, נקודת הפתיחה היא מציאת הכח המניע לפעולה (מוטיבציה) וגיוס כח הרצון לשם התמדה. 

עצמי את עינייך לרגע, דמייני את גופך בגזרה שבה את מרגישה נוח ביותר. אילו בגדים את לובשת? איזה מחמאות את מקבלת מהקרובים לך? איך את חשה אל מול דמותך המשתקפת בראי?

המח  הוא הכלי החזק והמשפיע ביותר שיש לנו. נכס של ממש. השתמשי בנפלאות הדמיון על מנת למצוא את כח ההנעה הפנימי שלך כדי להתחיל בשינוי. אמרי לעצמך שהשינוי מורכב מצעדים קטנים כמו כף רגלו של תינוקך. המראה בו את מדמיינת את עצמך הוא מקור המוטיבציה שלך, אך הוא אינו התחנה הסופית.

 

לעשות צעדים קטנים ומשמעותיים

אי אפשר לדבר על שינוי והטמעת הרגלי אכילה, בלי להסביר שמדובר בשינוי אורח חיים שלנו. זו אינה עוד דיאטת בזק של שלושה חודשים, אלא שינוי שמורכב מצעדים קטנים, בדרך איטית, על מנת ללמד את מוחנו פעולות חדשות שהוא טרם מורגל בהם.

יש חשיבות רבה לאמץ את ההרגלים החדשים בצעדים קטנים, שכן רק בדרך זו אין התנגדות של הגוף לתהליך. הביטי לרגע בתינוקך. הוא כמעט כמו דף חלק, לפחות בכל הקשור להרגלים. את יכולה ללמד אותו כמעט כל דבר, מבלי שהוא יביע התנגדות. הוא לא מכיר משהו אחר. אך כאשר את תנסי ליישם ולהטמיע דרך התנהגות חדשה באורח החיים שלך, המוח יתנגד לשינוי. הוא מורגל לפעול בדרך אחת, ויחווה קושי ואתגר כאשר יצטרך ללמוד פעולות חדשות. אם תעבדי בשיטה של צעד (שינוי) קטן בכל שבוע, תוכלי לעבור את תקופת "ההתלמדות" ללא התנגדויות וקושי.

 

לחשוב חיובי

תבניות מחשבתיות שליליות שמעכבות הצלחה, מונעות ממך להגיע להישגים. בדקי עם עצמך האם הדיבור הפנימי שלך נשמע כמו המשפטים האלה:

  • "אני חייבת עוגה ליד הקפה"
  • "אני נהיית שבעה רק מקערת פסטה"
  • "אני לא מסוגלת להתחיל משהו חדש ולהתמיד"
  • "אני תמיד נשברת אחרי שבועיים"

חשבי עם עצמך כיצד את יכולה לקחת כל תבנית מחשבתית שלילית ולהפוך אותה למשפט חיובי שמניע לפעולה. רשמי את המשפטים האלה על פתקים ופזרי ברחבי הבית (ליד שיטת ההחתלה, ליד המראה באמבטיה, על הארון במטבח). משפט חיובי לדוגמא "אני עומדת בפני פיתויים ויש לי כח רצון" או למשל "אני מצליחה לרזות" וכן – "אני בוחרת לאכול ולשבוע מאוכל מזין ומרזה". חזרי ואמרי את המשפטים לאורך כל היום.

מרגע זה את מתחילה לחשוב מחשבות איכותיות וחיוביות שהן תהיינה הבסיס לתהליך ההגשמה העצמית שלך על מנת להגיע למקומות הגבוהים ביותר שאת מסוגלת להגיע אליהם – ואת מסוגלת!



הכר את המומחה: יעל דרור היא אמא של בר ובעלת שיטת דרור לאימוץ הרגלי אכילה במסגרת של קבוצות תמיכה ואימון אישי. לעמוד הפייסבוק של שיטת דרור. יש לכם שאלות ליעל? 0545-234505 

 

 

Image courtesy of  by -Marcus- / FreeDigitalPhotos.net

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA