עוגת שוקולד ליום הולדת עם ציפוי מבריק

קיבלנו שאלות על איך לעשות קרם מבריק לעוגת יום הולדת. הסוד פשוט- מוסיפים מעט שמן לציפוי. 

עוגת שוקולד ליום הולדת עם ציפוי מבריק
צילום: דנה אופיר

מרכיבים (לעוגה בקוטר 24 ס"מ):

 

לעוגה:

1/4 1 כוסות שמן

3 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/4 2 כוסות קמח

2 כפות גדושות קקאו

2 גביעי אשל

2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה

 

לסירופ (להרטבת העוגה):

1/3 כוס מים רותחים

2 כפות סוכר

כפית תמצית רום

 

לקרם מבריק:

150 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

3/4 כף שמן

 

 

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים בקערה את הסוכר, הקמח והקקאו ואבקת הסודה לשתיה. 

מוסיפים לקערה את השמן, הביצים והאשל ובוחשים את התערובת

משמנים ומקמחים את התבנית ושופכים לתוכה את בלילת העוגה.

אופים 30-40 דקות, עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש ומיד שופכים עליה סירופ חם.

מצננים את העוגה.

 

לאחר שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר, מכינים את הציפוי- בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את כל חומרי הציפוי ומפעילים בפולסים של 30 שניות. כל 30 שניות מוציאים, מערבבים קצת ומחזירים בחזרה למיקרוגל. ברגע שרוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שאין יותר גושי שוקולד.


 

הופכים את העוגה לפני הציפוי, כך שהצד התחתון והחלק יופנה כלפי מעלה ומצפים את העוגה בקרם. אם רוצים להוסיף סוכריות וקישוטים, מקררים קודם את העוגה במקרר.

 

שומרים את העוגה בקירור.

 

בתאבון ויום הולדת שמח!


 

 

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים