תינוקות עם ג'ט לג

"מתעופפים" לחופשה בחו"ל וחוששים מיעפת (ג'ט לג)? קבלו את הפתרונות של יועצת השינה עדי ולטר

תינוקות עם ג'ט לג

אנחנו נשאלים רבות על נושא הטיסות, הפרשי השעות והג'ט לג, אז החלטנו לעשות קצת סדר בכל השאלות.
חופשת הקיץ גורמת לנו לשבור את השגרה לאורך כמה שבועות ולא רק לתקופת הנסיעה לחו"ל ולכן חשוב שנדע איך להתמודד עם הפרשי השעות גם ביד החופשה וגם לאחר מכן, בימים שאחרי החזרה הביתה.

 

כיוון הנסיעה והפרשי השעות
טיסה לכיוון מזרח קשה יותר מאשר נסיעה לכיוון מערב, מכיוון שבטיסה מזרחה הימים נדחסים לפרקי זמן קצרים יותר וקשה יותר למוח ולגוף שלנו להתגבר על ההפרשים. לעומת זאת, בטיסה מערבה הימים מתארכים כך שהם דומים למחזור השינה של הגוף שלנו.
מהסיבה הזו, אם נטוס להודו למשל, שנמצאת מזרחה לנו, הנחיתה והחופשה יהיו קשים יותר מבחינת השינה, אבל החזרה לשגרה בישראל תהיה קלה יותר. לעומת זאת, אם ניסע לארצות הברית שנמצאת בכיוון מערב, ההגעה וההתאקלמות יהיו קלים יותר, אך החזרה לישראל תהיה קשה יותר.
אם נשארים באזור אירופה, או יעדים אחרים שנמצאים יחסית קרוב אלינו מבחינת השעון, אין כלל השפעה על השעון הביולוגי.

 

 

שינה במהלך החופשה
לתת לילדים לנמנם בשעות שהם לא אמורים לישון בהם או לא ? זו השאלה כאשר מדובר בבעיות שינה שנגרמות כתוצאה מג'ט לג. רוב האנשים חושבים שצריך להימנע בכל מחיר מתנומות קצרות מהרגע שנוחתים ביעד החדש. אבל תנומה קצרה יכולה דווקא להועיל, כל עוד מגבילים אותה לארבעים דקות עד שעה. תנומה ארוכה עלולה לבלבל את השעון הביולוגי ולהחמיר את ההסתגלות לאזור הזמן החדש. וכך גם לילדינו. חשוב להגיע אל היעד, להתמקם וללכת לישון, או לפחות להשכיב את הילדים לישון. בכל מקרה הם מאוד עייפים מהטיסה ומהשינויים, ועל אף ההתרגשות הם יירדמו בקלות. תעירו אותם אחרי לא יותר משעה, ותתחילו את היום.

 

אחרי שחזרנו
כבר אמרנו שאם טסנו מערבה, ההתאקלמות של השעון הביולוגי כשנחזור לארץ תהיה קשה יותר.
אם למשל חזרתם ארצה מארצות הברית בשעות אחר הצהריים, כדאי למשוך את ההשכבה של ילדכם עד שעה מאוחרת, שתתאים פחות או יותר לשעת הערב במקום ממנו באתם. לכן, גם אם הם נראים עייפים כבר ב 20:00 בערב, השתדלו להחזיק אותם עד השעה 24:00. למחרת היום, תעירו אותם לא אחרי 10:00. במשך היום, אפשרו להם תנומות יום בהתאם לגילם, ובלילה, השכיבו אותם כשעה מוקדם יותר מהלילה הקודם (23:00), וכך למשך כמה ימים עד שתגיעו לשעת השינה המקורית.
במידה וילדיכם עדיין מתעוררים באמצע הלילה, השתדלו להישאר איתם בסביבת המיטה ולהחזירם לישון בדרכים הרגילות. אל תוסיפו בקבוק באמצע הלילה "בשביל לעזור לו בשינוי" אם הוא כבר נגמל מאכילת לילה או כל ניסיון אחר שעלול לגרור אחריו שינוי בהרגלי השינה.

 

חופשה מהנה!

 

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

הכר את המומחה: עדי ולטר היא אמא של אלונה ועמית. יועצת שינה מוסמכת לתינוקות וילדים, מדריכת הורים ואוחזת בתואר שני טיפולי. 

 

 Image courtesy of Digitalart / FreeDigitalPhotos.net

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA