תפקיד הגבר בחדר לידה

גברים רבים מרגישים חסרי אונים לראות את הנשים שהם כל כך אוהבים, סובלות וכואבות ללא כל יכולת לעזור להן. אך לגבר תפקיד חשוב בחדר הלידה.
תפקיד הגבר בחדר לידה
לגבר יש תפקיד חשוב ומהותי בחדר לידה, ולא, זה לא להתעלף...
פעמים רבות כדולה, אני נשאלת על ידי הזוגות אותם אני מלווה האם אני מגיעה במקום בן הזוג?
או בכלל מה תפקיד בן הזוג? האם יש לו תפקיד וחשיבות בתוך חדר הלידה?
גברים רבים מרגישים חסרי אונים לראות את הנשים שהם כל כך אוהבים, סובלות וכואבות ללא כל יכולת לעזור להן.
הם תוהים אם יש להם מקום או שהם רק מעצבנים אותן, הם חוששים ברמה הכי פיזית שקיימת הן לנשים שלהן והן לשלומו של התינוק.


יחד עם זאת, הם מאוד רוצים לעזור, לקחת חלק, להרגיש שהם שותפים מלאים בחוויית הלידה.
ובכן, לדעתי, לבן הזוג יש הרבה כוח ותפקיד מהותי לא רק בלידה עצמה אלא גם לאחריה.
בכוחו של בן הזוג לרומם את זוגתו או לחבל בכוחותיה.
ישנם סוגים שונים של גברים ואף נשים, וכמובן אלה גוזרים את סוג הזוגיות שביניהם.

כיצד יכול הגבר לסייע לזוגתו בשעת הלידה
גברים אשר בוחרים להיכנס עם זוגתם לחדר הלידה משמעותיים ביותר לנשים שלהן.
היחס שלהם אל האישה שלהם, אל כוחותיה, היכולת שלו להשתמש בשפה אותה הם בנו יחדיו לקראת הלידה, מאפשרים ליולדת ללדת באופן המדויק לה.
כלומר, אם בחרת יחד עם בת זוגך להיות נוכח בחדר לידה, עשה בדיוק את זה!! היה נוכח!!
מה המשמעות של להיות נוכח?
כמובן שהמשמעות שונה מזוג לזוג, יחד עם זאת ישנם מספר דברים שביכולתך לעשות למען זוגתך:

 

 

1. שאל אותה מה היא הייתה רוצה שתדע ללידה ולאחריה.
אלו תחומי אחריות היא הייתה רוצה שיהיו עליך ושיורידו ממנה את הנטל. מרגע שהתחייבת ללמוד אותם, עשה זאת מיוזמתך ואכן תשלוט בנושאים אלה. זה יכול להיות על נושא מסוים כמו חיסונים (האם לחסן או לא) או לפעולות אותם עושים לאחר הלידה לתינוק, זה יכול להיות באילו נקודות עליך ללחוץ בכדי להקל עליה בזמן הצירים, ואפילו איך כדאי לה לנשום ותנשום איתה בחדר לידה ובכך תזכיר לה לנשום נכון.

2. למד את "השפה" המחזקת אותה בדרכה. 
היה מודע לדרך בה היא מעוניינת ללדת, למד את המשפטים המחזקים אותה, אם זה הומור, אם זה מבט, אם זה מגע. כל אישה והשפה שלה. פעמים רבות זה שילוב כל אלה יחדיו. חזק אותה. הסתכל בעיניה, הייה רגיש לצרכיה. אם זה להגיש לה מים בין הצירים, לספוג את זיעתה במגבת קרירה ורכה או לשתוק ולכבד את המרחב האישי אליו היא נכנסת בכדי להתרכז בלידתה. חבק אותה בין הצירים, נשק אותה. אמור לה עד כמה היא גיבורה ומסוגלת, עד כמה דרכה הייתה חשובה לה ותזכיר לה מדוע היה לה חשוב ללדת כך ולא אחרת.

3. אם החלטתם על לידה אקטיבית (לידה פעילה שבה האישה מסייעת להוציא את התינוק מתוך גופה), וישנם רגעים בהם היא נשברת, תן לה להוציא זאת החוצה. תעודד אותה שאתה רואה כמה זה קשה לה, תכיל את הכאב שלה, תעזור לה עם מים  - תחזיק את זרם המים בדיוק במקום שכואב לה (בדרך כלל גב תחתון או על הבטן), תנשום איתה, תגיד לה איזה אלופה היא וכמה היא מתקדמת יפה. תזכיר לה שהיא יכולה. שהיא בחרה בזה כי..(זו האמונה שלה, היא חזקה ויכולה, לידה יותר בריאה... לפי מה שהחלטתם טרם הלידה). למד אילו נקודות אתה יכול ללחוץ בכדי לעזור לה, ובעיקר היה בגובה העיניים שלה. כל הזמן עודד אותה וכשהלידה מתקדמת המעט בדיבור. לטף את גבה, נשק אותה בין הצירים ובעיקר תזכיר לה שהיא אחת ויחידה.

4. אם החלטתם על לידת אפידורל, או שבאיזה שלב הגעתם לאפידורל התפקיד שלך הופך להיות משמעותי ביותר. עם אפידורל האישה שוכבת על הגב כל הזמן וללא תנועה. דבר זה אינו בריא ללידה ואף מעלה את הסיכונים שבה. לכן, לאחר כשעה בה אתה והיא ישנתם, קום והחל להניע את זוגתך. בעדינות, עם שמירה על קריאה טובה של המוניטור. עזור לה להסתובב מצד לצד כל חצי שעה עד שעה, תניע את רגליה ואף את האגן שלה (בעדינות ובזהירות בכדי שהאפידורל לא יתנתק מגבה), תזיז את המיטה לישיבה ואחרי כמה זמן שהיא יושבת תשכיב לחצי שכיבה חזרה. תן לה מידי פעם ללגום מים ולא פחות חשוב תן לה גם לישון.

5. אם החלטתם לפני הלידה שהיא לוקחת או לא לוקחת אפידורל, אתה עמוד התווך שלה. אתה המייצג אותה בצורה הטובה ביותר והצד השפוי וההגיוני בלידה. כלומר, שאם החלטתם ללא אפידורל והצוות שואל או לוחץ, אתה אומר שאינכם רוצים באפידורל ואם יחול שינוי ברצון אתם תעדכנו. אתם מבקשים לא לשאול כל רגע לגבי האפידורל. אם החלטתם שאתם רוצים אפידורל, אל תחשוש לנדנד לצוות הרפואי ולהזכיר שאתם ממתינים ומצפים לאפידורל. כמובן כדאי מאוד, שהפתיחה כבר תהיה מספקת וטובה בכדי לקבל את האפידורל. (בדרך כלל בלידה ראשונה לא כדאי לפני פתיחה של 5 ס"מ)

6. במקרה שבו החלטתם על אפידורל והלידה התקדמה מהר וזוגתך "לא מספיקה" לקבל, היה יציב ונחוש. גם אם זוגתך נכנסת להיסטריה ולחשש, תפוס את פניה, מקד את עיניה בעיניך, הגד לה שהכל בסדר והיא גיבורת על ועכשיו צריך שהיא תשתף פעולה ותדאג לילד שלכם ותוציא אותו מגופה.

 

 

7. זכות זוגתך לשנות את דעתה! כלומר, גם אם החלטתם שהיא לא רוצה אפידורל, והיא כרגע אומרת שהיא רוצה, עבר הציר, נשמתם , תשאל אותה ברוגע כמה כואב לה מ 1-10, והאם היא באמת רוצה אפידורל או שהיא חושבת שהיא יכולה לעבור דרך הכאב כמו שסיכמתם, כמו שהיא רצתה? במידה והיא עונה שהיא רוצה אפידורל, הזמן את המיילדת לחדר ותבקש עבורה אפידורל. לזוגתך, דאג לומר עד האפידורל ולאחריו שהיא גיבורה שעמדה בכך עד כה, וכל הכבוד לה, אתה גאה בה, ואתה בחיים לא היית עומד בזה. גם להכיר בגבולות היכולת זו גבורה וחכמה ענקית!

8. היה המתווך בינה לבין הצוות הרפואי.
אין זה אומר להיכנס לעימותים עם הצוות. ההיפך הוא הנכון. היה נחמד אל הצוות, בסופו של דבר גם הם רוצים בטובת אשתך ותינוקך. ספר להם את רצונות אשתך מהלידה, בקש להבין את אשר הם אומרים ומציעים ואל תחשוש לשאול שאלות רבות ואף לבקש חוות דעת נוספת במידת הצורך. תברר האם הפעולה אותם הם מציעים לעשות באמת חיונית כרגע או שניתן להמתין איתה, האם יש פעולה אחרת שאולי ניתן לעשות. למד לפני כן על הלידה, למד מה ההתערבויות המקובלות בחדר לידה וכיצד והאם יש דרך אחרת.

9. אל תשכח לצלם!
לאוו דווקא בזמן ציר, ולא בדיוק כשהיא דוחפת (אלא אם זה הסיכום ביניכם לפני הלידה ואם יש אתכם מלווה נוסף שיכול להיות שם בשבילה ברגעים אלה), אלא בין הצירים, לאחר שהתינוק נולד או אם היא עם אפידורל בהחלט ניתן וכדאי לתפוס בעין העדשה את החוויה.

10. בשעה טובה הלידה הסתיימה ואתם מחזיקים את תינוקכם.
זהו רגע מרגש ועוצמתי. יחד עם זאת, זה הזמן לחשוב על צרכי התינוק שלכם. ואני מדגישה – שלכם !!! למדו מבעוד מועד מה הפרוטוקול המקובל בנושאי הטיפול ביילוד בבית החולים בו תלדו. למדו מה הזכויות שלכם בתור ההורים והאפוטרופוסים של התינוק שלכם והחליטו מה אתם רוצים. זכותכם להישאר בתינוקייה עם התינוק שלכם כל זמן שהוא שם. זכותכם להיות נוכחים בזמן בדיקות הרופא, זכותכם להסכים או לא לכל חלק מן הטיפול המוצע והמקובל, זכותכם לקחת את התינוק מיד מתום הבדיקות אל זוגתכם ושהיא תהיה אתו בביות מלא. זכותכם, במידה והלידה עברה בבריאות וזוגתכם והתינוק בריאים וטובי לבב, להשתחרר מבית החולים בטרם אותם 48 שעות המקובלות.
כמובן זכותם שלא. זכותכם ללכת בתלם המקובל. כל החלטה שתיקחו תהיה טובה, כל עוד אתם לוקחים אותה מתוך הבנה ובחירה.

לדעתי, אחד התפקידים החשובים של האב, הוא להיות נוכח בתינוקייה עם התינוק שלכם.
ללטף אותו, להרגיע אותו, להיות אתו. חשוב לא פחות מאשר להיות בכל תהליך הלידה ואולי אף יותר, שכן, עם התינוק שלכם חוץ ממך ומזוגתך, אף לא אחד יוכל ללוות ולהיות נוכח.
חוץ ממך בזמן שזוגתך שוכבת בהתאוששות אין אף לא אחד שיתמוך בו, וייצג אותו ואת צרכיו הרגשיים עם כניסתו הסוערת לחייו וחייכם.


ייתכן ויעניין אותך עוד:

הכר את המומחה: הכותבת היא אילנית הרשקוביץ הזה, דולה, מדריכת הנקה ומלווה להורות ראשונית .


בחרי בית חולים
המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)
ליס (איכילוב) - יולדות
וולפסון - יולדות
בילינסון - יולדות
העמק - יולדות
שיבא - יולדות
מעייני הישועה - יולדות
קפלן - יולדות
מאיר - יולדות
הלל יפה - יולדות
לניאדו - יולדות
רמב"ם יולדות
בני ציון - יולדות
פדה-פוריה - יולדות
כרמל - יולדות
זיו - יולדות
ברזילי - יולדות
שערי צדק - יולדות
סורוקה - יולדות
אסותא אשדוד - יולדות
 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA