מק אנד צ'יז - מקרוני עם גבינה
פסטה, גבינה ורוטב בשמל. מה יש לא לאהוב? ארוחת הערב האמריקאית האולטימטיבית
מרכיבים:
חבילת פסטה קצרה עם חור (קרניים, פנה...)
50 +30 גרם חמאה
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות חלב
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל
כפית פפריקה מתוקה
4 כפות פירורי לחם
מה עושים?
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומשאירים בצד לבינתיים.
ממיסים 50 גרם מהחמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח אל החמאה המומסת תוך כדי ערבוב. בהדרגה מוסיפים את החלב אל הסיר, כל פעם קצת- שופכים קצת חלב ומערבבים היטב עד שלא יהיו גושים (כדאי לערבב באמצעות מטרף או מזלג). ממשיכים לבשל כמה דקות, עד שהרוטב לא נוזלי לחלוטין. אם הרוטב סמיך מידי ולא נראה כמו רוטב לפסטה, הוסיפו עוד חלב.
ערבבו פנימה את התבלינים והגבינה המגוררת.
שיפכו את רוטב הגבינה אל הפסטה שחיכתה בצד והעבירו הכל לתוך תבנית
המיסו את 30 גרם החמאה שנשארה במחבת או במיקרוגל, הוסיפו אל החמאה המומסת את פירורי הלחם וערבבו היטב.
פזרו את פירורי הלחם על הפסטה שבתבנית והכניסו לתנור חם למשך כ-30 דקות.
הטיפ שלנו- הכי טעים להשתמש בתערובת גבינות צהובות קשות כשמכינים מק אנד צ'יז. גבינות כמו צ'דר או תוספת של מעט פרמזן יתאימו מאוד.
בתאבון!