אנשובי בהריון
שיר אלפי זגר תזונאית קלינית בשיתוף צוות תינוק ישראלי מביאים לכן את המידע על אנשובי בהריון - האם הוא מותר ומה ההגבלות הקיימות?

אנשובי בהריון
אנשובי הוא דג קטן ממשפחת הסרדינים שמוכן בד"כ בשימור בשמן.
בזכות עיבוד זה, הדג נשמר לאורך זמן ומקבל טעם מרוכז ומלוח. נשים לעיתים שומעות על סיכונים עם דגים נאים או טריים, ומסיקים בטעות שגם אנשובי אסור. ההבדל הוא פשוט:
אנשובי מבושל או משומר נחשב בטוח
אנשובי טרי או נא – מסוכן.
האם מותר אנשובי בהריון?
- אנשובי משומר או בקופסה- נחשב בדרך כלל בטוח כי עבר תהליך עיבוד ובישול שמונע חיידקים.
- אנשובי טרי או נא- לא מומלץ, עקב סיכון לזיהומים.
בכל אופן, מומלץ לצרוך במידה כיוון שמדובר בדג מלוח מאוד ועלול להעלות את הצריכה היומית של הנתרן.
המידע בעמוד זה נועד למטרות מידע בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי או תזונתי אישי. אין להשתמש במידע זה כתחליף להמלצות רופא/ת או דיאטנ/ית מוסמכ/ת. לפני כל שינוי בתזונה או צריכת מזון בהריון, יש להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך. המידע מבוסס על הנחיות משרד הבריאות ומקורות מוסמכים נוספים. האתר אינו אחראי לנזק או לתוצאה כתוצאה משימוש במידע זה.
הקפידי תמיד על אחסון נכון של מזון, חימום מספק ובדיקת תאריכי תוקף.
שיר אלפי - זגר היא דיאטנית קלינית לנשים במעגל החיים החל מתכנון היריון, במהלך ההיריון ולאחר הלידה. מלווה אמהות ואמהות שבדרך לתזונה מאוזנת ובטוחה.
קליניקה פרטית ברחובות או ייעוץ אונליין.
אתר: https://shir-nutrition.co.il/
עמוד אינסטגרם בקישור הזה >>