בישול פשוט: מאפינס סוף הקיץ

מתכון נפלא לניצול פירות הקיץ האחרונים. תנו לילדים לבחור את הפירות- שזיפים, נקטרינות או שזיפים ושלבו אותם בהכנה

בישול פשוט: מאפינס סוף הקיץ


קטגוריות: בישול עם ילדים


מצרכים:

11/4 כוס קמח

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1/4 כוס שמן

1/2 כוס חלב

2 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

2 אפרסקים/נקטרינות/3 שזיפים חתוכים לקוביות קטנות ומעורבבים עם כפית סוכר

תבנית מאפינס משומנת

 

הכנה:

מחממים את התנור לטמפרטורה של 250 מעלות.

מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח) ומוסיפים את הביצים, השמן והחלב. בוחשים את כל החומרים ביחד בעזרת מטרפה רק עד לאיחוד המרכיבים (ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים).

ממלאים את תבנית המאפינס עד 3/4 גובה ובכל שקע משקיעים קצת פירות חתוכים בתוך הבלילה בעזרת האצבעות.

אופים את המאפינס 3 דקות בטמפרטורה של 250 מעלות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ל-15 דקות. הטמפרטורה הגבוהה בהתחלה תעזור למאפינס לתפוח.

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים