חריף בהריון

שיר אלפי זגר תזונאית קלינית בשיתוף צוות תינוק ישראלי מביאים לכן את המידע על אכילת חריף בהריון - האם מותר בהריון ומה ההגבלות הקיימות?

חריף בהריון

אכילת חריף בהריון

הרבה נשים בהריון מתלבטות אם מותר לאכול חריף. אם זה פלפל חריף, צ’ילי, סחוג, שיפקה או רטבים חריפים. 
התשובה הפשוטה היא: כן, מותר.

אין איסור רפואי או תזונתי על חריף בהריון, והעובר לא נפגע מהחריפות. הבלבול נובע מכך שנשים רבות חוות צרבת, בחילות או בעיות עיכול, וחריף עלול להחמיר את התחושות האלו  ולכן לפעמים נדמה שאסור.
אז תהנו.

 

האם יש הבדל בין סוגי החריף?

  • פלפל חריף טרי או יבש (צ’ילי, שיפקה)- מותר לחלוטין, אבל אם צורכים בכמות גדולה אז יכול לגרום לצרבת או שלשולים.
  • סחוג, רטבים חריפים או ממרחים מוכנים – לרוב מכילים גם שמן, מלח רב ולעיתים חומרים משמרים. לא בעייתיים כשלעצמם, אבל כדאי במידה.
  • רטבים חריפים תעשייתיים – בטוחים מבחינת חיידקים, אך עלולים להכיל כמויות גדולות של מלח, חומץ או סוכר.

 

מה חשוב לדעת?

  • אם את סובלת מצרבת, ריפלוקס או בעיות במערכת העיכול – עדיף להפחית חריף.
  • כדאי  להעדיף חריף טרי או ביתי על פני ממרחים עתירי מלח וחומרים משמרים.
  • אין  בעיה לשלב חריף מדי פעם גם בהריון, אבל כמו תמיד - הכול במידה ובהקשבה לגוף


** המידע בעמוד זה נועד למטרות מידע בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי או תזונתי אישי.

אין להשתמש במידע זה כתחליף להמלצות רופא/ת או דיאטנ/ית מוסמכ/ת.

לפני כל שינוי בתזונה או צריכת מזון בהריון, יש להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך.

המידע מבוסס על הנחיות משרד הבריאות ומקורות מוסמכים נוספים.

האתר אינו אחראי לנזק או לתוצאה כתוצאה משימוש במידע זה. 
הקפידי תמיד על אחסון נכון של מזון, חימום מספק ובדיקת תאריכי תוקף.

 


שיר אלפי - זגר היא דיאטנית קלינית לנשים במעגל החיים החל מתכנון היריון, במהלך ההיריון ולאחר הלידה. מלווה אמהות ואמהות שבדרך לתזונה מאוזנת ובטוחה. 
קליניקה פרטית ברחובות או ייעוץ אונליין.
אתר: https://shir-nutrition.co.il/
עמוד אינסטגרם בקישור הזה >>

 

 

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA