סושי בהריון (ולא רק)

בא לך סושי? יופי, גם לנו. בואי נכין ביחד

סושי בהריון (ולא רק)

כולנו יודעות שאסור לאכול סושי בהריון בגלל הדגים הלא מבושלים והחיידקים שעלולים להמצא בהם ולהזיק לעובר. אבל, הריוניות רבות לא יודעות שמחוץ לבית גם אכילת סושי צמחוני אינה מומלצת. למה? מכיוון שהסושי הצמחוני נחתך ברוב המקומות על קרשי חיתוך בהם הטבחים משתמשים גם לחיתוך הסושי הצמחוני. כלומר, חיידקים מועברים מהדגים הנאים אל הסושי הצמחוני.

ובכל זאת, אנחנו רוצות סושי! ועכשיו! מה עושים? מכינים סושי לעצמנו בבית, או מתפנקים ושולחים את הכתבה הזו למישהו קרוב, מלווה בתחינה נואשת שיכין לנו סושי וימלא אותו בדברים טעימים: מלפפון, גזר, אספרגוס מבושל, סלמון צלוי על מחבת, טונה מקופסא מעורבבת עם מעט מיונז ורוטב צ'ילי, פלפל קלוי, פטריות שיטאקי, קנפיו (רצועות דלעת מתוקות- להשיג בטיב טעם וחנויות מתמחות), בטטה בתנור, אבוקדו, בצל ירוק וכל מה שעולה בדעתנו שהוא לא דגים לא מבושלים.

את המרכיבים לסושי ניתן להשיג בסופרים הגדולים ובחנויות מתמחות.

 

 

מצרכים ל-4 רולים:


2 כוסות אורז לסושי

5 כפות חומץ אורז

2.5 כפות סוכר

1/4 כפית מלח

4 אצות נורי

מחצלת לגילגול

 

תוספות: טונה מעורבבת עם קצת מיונז וצ'ילי מתוק, חביתה שעשויה מביצה וקצת רוטב טריאקי, ירקות חתוכים לרצועות: מלפפון, אבוקדו, גזר, פטריות, אספרגוס, רצועות בטטה צלויה בתנור וכל מה שהזכרנו בתחילת הכתבה ונראה לך טעים.

 


שני רולים של סושי צמחוני

 

אופן ההכנה: 

מכינים את האורז לפי ההוראות על האריזה. ממיסים על אש קטנה את חומץ האורז, הסוכר והמלח. שופכים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים בעדינות. משאירים בטמפרטורת החדר עד שהאורז יתקרר.

לגלגול הסושי פורשים את המחצלת על משטח העבודה, מניחים מעליה אצת נורי. שימו לב שלאצה יש צד מבריק וצד מחוספס- מניחים את הצד המבריק כלפי מטה, כשהפסים המקבילים המסומנים על האצה מקבילים לקוי המחצלת.

שמים קצת מים בקערה. מרטיבים מעט את הידיים במים ומשטחים כחופן מהאורז על האצה. השאירו ס"מ של אצה ללא אורז בצד שפונה כלפיכם ובצד הרחוק מכם.

בוחרים תוספות לסושי ומניחים אותן בקו ישר לרוחב האצה, במרחק של כ-5 ס"מ מהצד הקרוב אליכם.

מתחילים בגלגול- תופסים את המחצלת עם האצה בחלק הפונה אליכם ומגלגלים מעל התוספות. ממשיכים לגלגל ולהדק את האצה עם האורז בעזרת המחצלת וסוגרים את הרול על ידי הרטבת חלק האצה הרחוק מאיתנו עם מעט מים והידוק סופי של הרול.

הרול מוכן. חותכים כל רול ל-8  חתיכות בעזרת סכין חדה. לחיתוך יפה של הסושי, הרטיבו מידי פעם את הסכין במים.

 

בתאבון!

 


  Image courtesy of Ambro and  Daniel St.Pierre / FreeDigitalPhotos.net 

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים