משטח פעילות לתינוק

משטח פעילות לתינוק  - מתקפל וקל לניקוי. משטח פעילות עבה קשיח ונעים לפעילות של התינוק והאמא.

משטח פעילות לתינוק
משטח פעילות לתינוק
משטח פעילות לתינוק
משטח פעילות לתינוק
משטח פעילות לתינוק
משטח פעילות לתינוק מתקפל ועבה במיוחד
העתק קוד קופון
babyshiri
549 ₪
20% הנחה
קני עכשיו! >>

 

משטח פעילות לתינוק

מה זה משטח פעילות לתינוק? האם צריך אותו? למה הוא משמש? ומה היתרונות של משטח פעילות? בקצרה, משטח פעילות לתינוק הפך להיות כמעט פריט חובה שעוזר לא רק להתפתחות התינוק אלא גם להקלה על הידיים והגב שלכם. סידרנו עבורכן את כל המידע כאן כדי שתוכלו להחליט נכון.

 

משטח פעילות לתינוק פריט חובה בכל בית!

אם את בהריון בוודאי נתקלת בשלל מוצרים לתינוק, ואנחנו נגיד לך את האמת לא כולם (ואפילו רובם) הם מוצרי רשות, שלא לומר שלא צריך אותם. עם זאת, בין כל שלל המוצרים המיותרים, יש גם מוצרים שהם מאסט וחשובים ממגוון סיבות, למשל עבור התפתחות התינוק. משטח פעילות לתינוקות הוא לגמרי מוצר כזה – חובה לכל תינוק או תינוקת (ולכל הורה).

 


משטח פעילות

 

מה זה משטח פעילות לתינוק ולמה הוא משתמש?

משטח פעילות לתינוק (שנקרא גם מזרן פעילות) הוא חומר מבודד קשיח, כמו מזרון או ספוג, שמעניק לתינוק מצע נעים ובטוח בשעות הערות. המשטח מגן על גוף התינוק ובמיוחד על ראשו העדין בשלבי ההתפתחות השונים ומבודד מהקור של הרצפה מגיל לידה. על המשטח התינוק יוכל להתרגל ולתרגל זמן בטן, להתנסות בהתהפכות מהבטן לגב ומהגב לבטן ובפעילות התפתחותית נוספת ולשחק בצורה בטוחה ונעימה, מבלי להרגיש את הקור מהרצפה.

 

באיזה גילאים משתמשים במשטח פעילות?

מגיל לידה ועד שהתינוק זוחל או עומד, כלומר סביב גיל חצי שנה עד שנה, כמובן שמשטח פעילות טובואיכותי ישמש אתכם גם בהמשך הפעילות עם התינוק גם לאחר גיד שלה כמו איזור לשבת ולשחק בו בבטחה. (ואם המשטח הוא משטח פעילות מתקפל איכותי וקל לאחסון – מקפלים, מאחסנים ומשתמשים בו שוב עם התינוק הבא).

 

למה צריך משטח פעילות לתינוקות?

משטח הפעילות תומך ועוזר בשלבי ההתפתחות של התינוק לדוגמא:

  • זמן בטן: זמן בטן הוא הבסיס לכל ההתפתחות המוטורית של התינוק. בזמן שהתינוק שוכב על הבטן הוא צריך להרים את הראש כדי "לראות את העולם" וכך הוא מחזק את חגורת הכתפיים, לומד להרים את הראש ולהזדקף ועל זמן זה בנויה כל המשך ההתפתחות המוטורית שלו כמו התהפכות, זחילה וכו'. עם זאת, זמן בטן לתינוק יכול להיות קשה ומסתכל עבורו, ולכן פעמים רבות הורים נמנעים או לא שמים את התינוק מספיק זמן על הבטן. על משטח הפעילות אפשר לתרגל זמן בטן בנוחות, וללא פחד משמיטת הראש של התינוק, כאשר מומלץ להתחיל במעט זמן ובכל פעם להגדיל בהדרגה.

  • התהפכות מהבטן לגב ומהגב לבטן: כאשר תתחילו לתהות מתי התינוק מתהפך עדיף לדעת שזה יקרה לערך החל מגיל חודשיים. התינוק יתחיל לטלטל את גופו מצד לצד ולהתהפך מהבטן לגב ובהמשך מהגב לבטן. בשלב זה חשוב שהתינוק יהיה מונח תמיד על מצע קשיח אך מספיק רך, כמו משטח פעילות, על מנת שיבלום את ראש התינוק.

  • קשר עין-יד: תיאום עין-יד הוא מיומנות קוגניטיבית, המתחילה להתפתח במהלך הינקות. החל מגיל 3 חודשים התינוק יצליח למקד את המבט למרחק של 15-30 ס"מ, ולשלוח את ידו אל חפץ (רצוי צעצוע, למרות שהוא בד"כ יעדיף מפתחות, נעליים או שלטים) ולאחוז אותו. ניתן לעודד את התינוק בעזרת צעצוע בזמן שכיבה על משטח הפעילות, על הגב או על הבטן. שימו לב שלא כדאי לשים עודף של צעצועים, אלא להתמקד בצעצוע או שניים (רעשן / בובה / כדור ספוג וכו').

  • התפתחות חושית: בעת השכיבה על משטח הפעילות התינוק יכול לאמן את חוש הראייה, השמיעה, המגע והמישוש – בעזרת ספר עם ציורים (בהתחלה בשחור לבן ובהמשך צבעוני), מעקב עם המבט אחר צעצוע שתזיזו מצד לצד, רעשנים המשמיעים קולות עדינים ועוד.
    למעשה, כל פעילות התפתחותית נוספת מגיל לידה ועד שהתינוק מתחיל לזחול או ללכת תוכל להתבצע בבטחה על משטח הפעילות. בנוסף להתפתחות התינוק, המשטח תומך בבריאות הגוף של ההורים כאשר הוא מאפשר להניח את התינוק על מצע בטוח ולתת מנוחה לידיים ולגב.

 


משטח פעילות מתקפל

 

מה היתרונות של משטח פעילות לתינוק?

  1. הגנה על הראש והגוף: המשטח הרך מגן על הראש והגוף של התינוק. לדוגמא: כשהתינוק יתנסה בזמן בטן, ובמיוחד בהתחלה (החל מגיל 6 שבועות), הוא יתעייף מהר וראשו יוטח למטה על משטח הפעילות הרך במקום על הרצפה; כשהתינוק יתחיל להתהפך מהבטן לגב המזרן המשטח יתמוך בו; וכן הלאה.

  2. פעילות התפתחותית על המשטח: תוכלו לבצע את כל הפעילות ההתפתחותית על המזרן (במיוחד עד גיל חצי שנה). לדוגמא: להניח צעצוע ולתרגל קשר עין-יד; זמן בטן; תרגול התהפכויות; וכן הלאה.

  3. בידוד מקור: משטח פעילות מבודד מהקור של הרצפה (גם בקיץ!) ומאפשר לתינוק זמן נעים על הגב או על הבטן. בשבועות הראשונים לאחר הלידה ועד גיל חודש תינוקות אינם יכולים לווסת את חום גופם, ולכן חשוב להלביש את התינוק בהתאם ומן הסתם שלא להניחו על רצפה קרה. בנוסף, גם אחרי גיל חודש, זה לא נעים לשכב על רצפה קרה (בטח לא בחורף, אבל גם בקיץ), ולכן במידה ומניחים על הרצפה רצוי שזה יהיה על משטח מבודד מקור.

  4. מקום בטוח להנחת התינוק: משטח הפעילות הוא מקום בטוח שניתן להניח בו את התינוק. ההורים לא יכולים להחזיק את התינוק בכל שעות הערות – צריך לתת מידי פעם מנוחה לידיים ולגב, לפעמים צריך להרים עוד משהו או להתייחס גם אל אח או אחות גדולים והמשטח מאפשר להניח את התינוק במקום בטוח (בהשגחה כמובן) ולהתפנות למשהו נוסף במקביל.

 

משטח פעילות מתקפל לתינוק

  • משטח פעילות מתקפל מאפשר דינמיות: בשעות היום, כשהתינוק ער, המשטח יכול להיות פרוס בסלון, ובערב כשהוא הולך לישון או אם באים אורחים אפשר לקפל אותו ולפנות את הרצפה לפעילויות אחרות. בנוסף, אפשר להעביר אותו בקלות בין החדרים, לדוגמא אם בשעות הבוקר נמצאים עם התינוק בסלון, אבל בשעות אחה"צ רוצים לעבור לחדר השינה של התינוק המשטח המתקפל יכול בקלות לעבור ביחד איתכם.

  • משטח פעילות מתקפל הוא משטח נייד: משטח מתקפל קל לפירוק והרכבה ולכן אפשר לקחת אותו בקלות לסבא וסבתא, טיול או כל מקום שתלכו אליו ותרצו שיהיה מקום נוח ובטוח להניח את התינוק (בהשגחה!).

  • משטח פעילות מתקפל קל לאחסון ושימוש גם עבור התינוק הבא: קל לאחסן משטח פעילות מתקפל, ולכן אפשר לשמור אותו בקלות גם לילדים הבאים (ואפילו לנכדים).

 


מזרן פעילות

 

בטיחות במקום הראשון

  • הניחו את המשטח על רצפה ולא במקום גבוה (לדוגמא ספה / שולחן) ובדקו שאין שום דבר מתחתיו (צעצוע, נעליים, שלטים וכו').
  • הניחו את המשטח הרחק ממדרגות וריהוט עם חפצים כבדים (לדוגמא ספריה).
  • שימו לב שבמשטח הפעילות יש צעצועים המותאמים לגילו של התינוק בלבד ושאין חפצים העלולים לסכן אותו (חלקים קטנים עם סכנת בליעה וחנק, חלקים חדים וכו').
  • אל תשאירו את התינוק ללא השגחה.

 

מה כדאי לבדוק לפני שבוחרים משטח פעילות?

  1. עובי המשטח: משטח פעילות שאינו מספיק עבה לא בטיחותי, כי הוא לא יגן על ראש התינוק כשהוא יישמט או כשהתינוק יתהפך. עובי אידיאלי הינו מעל 2.5 ס"מ כתלות בחומר ממנו עשוי המשטח.

  2. קושי המשטח: משטח פעילות רך מידי לא בטיחותי מאחר ומעבר לעובדה שהוא לא יגן על גוף וראש התינוק קיימת גם סכנת חנק. המשטח צריך קשיח אך נעים ומומלץ מחומר בולם זעזועים.

  3. שטח המשטח: כדאי לבדוק מה השטח סה"כ שתופס המשטח והאם הוא מספיק גדול ונוח מצד אחד, ומצד שני לא יתפוס את כל הסלון.

  4. החומר שממנו עשוי המשטח: חשוב לבדוק שהמזרן אינו מכיל חומרים רעילים, ללא ריח, נצמד לרצפה ולא מחליק, רך ונעים ומבודד.

  5. אופציה לקיפול ואחסון: סקרנו את היתרונות של משטח פעילות מתקפל, נשמע לנו כמו פיצ'ר נחמד ויעיל.

  6. צבעוניות: גירויים רבים מידי עלולים לגרום לתינוק להצפה. מה שחשוב להבין זה שכל מה שקורה מסביב לתינוק (כולל הכל!) הוא גירוי, גם מה שבעינינו לא נתפס כמו גירוי – חיית מחמד שהולכת בבית, קול של מישהו שוטף כלים, אורות, צל, קולות וצלילים וכן הלאה וכמובן גם צעצועים. לכן מומלץ שמשטח פעילות יהיה בצבע אחיד ונקי בלי עודף גירויים. מאותה סיבה, מומלץ להציע לתינוק בכל פעם צעצוע אחד ובגיל מאוחר יותר שניים או שלושה ולא לפזר סביבו עשרות צעצועים, שיבלבלו ויציפו אותו, כך שהוא לא ייבחר אף אחד מהם ויתכנס בתוך עצמו.

  7. ניקיון: תינוקות פולטים, מריירים ולעיתים יש להם קקי גב שמלכלך את כל היקום! משטח פעילות צריך להיות מחומר שמתנקה בקלות, לדוגמא בניגוב של מגבון, אחרת הוא לא פרקטי.

  8. עיצוב: משטח פעילות הולך ללוות את התינוק ואתכם לא מעט זמן, לכן זה אמנם לא חובה, אבל אנחנו ממליצים לשים לב שהעיצוב שלו ניטרלי ומשתלב עם כל סגנון עיצוב ביתי. מבחינה עיצובית, חשוב לזכור שעל המשטח עצמו יהיו ככל הנראה גם בד טטרה, צעצועים וכמובן גם התינוק עצמו.

כמה עולה משטח פעילות לתינוק?

משטח פעילות לתינוק עולה בממוצע כ 250-550 ₪.

 

שטיח פעילות לתינוק

 

 

 

 

בחזרה אל החנות
תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA