מתי מספרים על הריון?

2 הקווים המרגשים במקלון בדיקת ההריון, יגרמו לך לאושר עילאי, ובאינסטינקט הראשוני תרצי להתקשר לכולם, ולצעוק לעולם שאת בהריון! אבל רגע... האם יש זמן נכון לספר על הריון? האם כדאי לספר לפני ששמעת את דופק העובר? אולי עדיף לחכות עד אחרי הטרימסטר הראשון כדי לא לעשות "עין רעה"? ומתי מספרים על הריון לפי ההלכה? כל אלו שאלות, שעלולות לצוץ בעקבות הבשורה המשמחת. אז מתי מספרים על הריון? ולמי? בשעה טובה, אספנו עבורך את כל התשובות, היתרונות והחסרונות במאמר הבא
מתי מספרים על הריון?

מתי חשבת לספר על ההריון שלך? תחשבי שוב!

בשעה טובה, שני הפסים המיוחלים הופיעו במקלון בדיקת הריון ובדיקת הבטא בשמיים – את בהריון!
את יוצאת מגדרך מאושר ושמחה, ובא לך לשתף – להתרגש ביחד עם בן הזוג, אמא שלך, לספר לחברה הכי טובה, לצעוק לעולם שאת עומדת להיות אמא!
אבל רגע, אולי כדאי לחכות עם הבשורה? רגע לפני שאת "רצה לספר", אספנו עבורך את כל השיקולים וההמלצות, כדי לעזור לך לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.
לפני שמתחילים, חשוב לנו להגיד, שאין בנושא הזה נכון ולא נכון, אנחנו מזמינים אותך לקרוא את המאמר, כדי לעשות את השיקולים שלך, ובסופו של דבר, לקבל החלטה לפי מה שמרגיש לך הכי נכון!

מתי מספרים על הריון – מעגל ראשון? שני ושלישי?

ההריון מורכב משלושה טרימסטרים וככל שהוא מתקדם, כך הוא בטוח ויציב יותר, ולכן רגע לפני שאת רצה לספר לכולם, חשוב לקחת את זה בחשבון.
בעקבות כך, ההחלטה מתי לספר על הריון לא מורכבת רק מהשאלה "מתי" אלא גם מהשאלה "למי", והשאלה הכי נכונה היא מתי מספרים על ההריון לאיזה מעגל?
המעגלים השונים בחייך מחולקים למעגלים של אנשים קרובים יותר וקרובים פחות, ביניהם בן הזוג, בני המשפחה שלך ובני המשפחה של בן הזוג, החברים בעבודה, הבוס ועוד מעגלים מרוחקים יותר.
אז אחרי שהתרגשת ורצית לספר לכולם את הבשורה המשמחת, תעצרי רגע ותחשבי מי קרוב מאוד ויכול לתמוך בך בכל מצב, ומי רחוק יותר, לו תוכלי לספר בשלבים מאוחרים יותר, בהתאם לבדיקות ההריון השונות. 

 

 

מתי מספרים לבן הזוג שאת בהריון? ומתי לילדים שבבית?

נראה לנו הך טבעי, שבן הזוג, שיצא איתך ביחד למסע, יהיה הראשון לקבל את הבשורה.
עם הפרטנר שלך תוכלי ללכת לבדיקות ותקבלי תמיכה בעת הצורך.
ביחד תוכלו להתלהב מהאולטרסאונד הראשון ובהמשך מכפות הרגליים הקטנטנות, שיופיעו על הצג.
בנוסף, הפרטנר הזוגי יוכל לעזור לך לקבל את ההחלטה מתי לספר על ההריון ולמי – וזה בדיוק הזמן לשלוח לו את הלינק למאמר זה. 
מתי נכון לספר לילדים שבבית על ההריון (במידה ויש כמובן)? עבור ילדים קטנים, הציפייה וההמתנה הארוכים עלולים להיות קשים מידי, ולכן לא רצוי לספר להם לפני שהבטן מציצה.
לעומתם, מתבגרים, עלולים להיעלב אם לא תספרו להם את הבשורה המשפחתית לפני מעגלים מרוחקים יותר, ולכן לא כדאי לחכות עם הבשורה יותר מידי זמן.


מתי מספרים למשפחה ולחברים על הריון?

כאמור, ככל שההיריון מתקדם כך הוא יהיה בטוח יותר וכך תוכלי לספר בביטחון ליותר מעגלים.
יש מי שהמעגל הראשון יכלול, חוץ מבן הזוג, גם את החברה הטובה ואת אמא ורק אח"כ תמשיך לשאר המעגלים, ויש מי שתספר תחילה לבן הזוג ורק אחרי הטרימסטר הראשון לשאר המעגלים.
את המעגל השני והשלישי, בדרך כלל, מרכיבים המשפחה והחברים, אותם ניתן לחלק לפי מידת הקרבה, ולספר לכל אחד בשלב המתאים. 

מתי מספרים למעגלים השונים ככל שמתקדם ההריון

אתם תחליטו מי נמצא באיזה מעגל, ובהתאם לבדיקות ההריון השונות תוכלו לספר בהדרגתיות לכל המעגלים:  

השלב הראשון: בדיקת הריון ביתית (הסטיק)
חשוב לקחת בחשבון, שבדיקת הריון ביתית אינה מהימנה כמו בדיקת הדם, ולכן יש לקחת בערבון מוגבל את שני הקווים המופיעים במקלון על אף שמהימנותה של בדיקת ההריןו הביתית גבוהה. לאחר ביצוע בדיקת הריון ביתית מומלץ להמתין ולשתף בהתרגשות ובציפייה את בן הזוג בלבד.

השלב השני: בדיקת דם לגילוי הריון
אחרי בדיקת הסטיק, תגיעי לקופת החולים לביצוע בדיקת דם לגילוי הריון, בה תוכלי לדעת שנקלטת באופן וודאי. מדובר בשלב מוקדם מאוד של ההריון, ולכן מומלץ לספר למעגל הקרוב ביותר אלייך, לאמא, לאחיות ולחברה טובה. אך מאחר וזהו שלב בוסרי מאוד בהריון כדאי לבקש גם מהם, להתאפק ולא להעביר הלאה את הבשורה.

השלב השלישי: בדיקת דופק עובר
בשבוע 8-9 להריון תגיעי לרופא/ת נשים להתחלת מעקב ההריון. באולטרסאונד הראשון ייבדק דופק עובר ותגלי מה מספר העוברים. נראה שההריון מתקדם יפה, אבל את עדיין בשליש הראשון להריון, בו הסכנה להפסקת הריון גדולה יחסית, ולכן מומלץ להמתין עם המעגלים המרוחקים, אבל לשתף את המעגל הראשון, שיוכל להיות שם בשבילך בעת הצורך. 

השלב הרביעי:

מדוע נשים רבות מעדיפות להמתין לסוף הטרימסטר הראשון?

בסיום הטרימסטר הראשון, שבוע 12-13 להריון, מבוצעות בדיקות הסקר הראשונות וביניהן בדיקת שקיפות עורפית ובדיקות nipt לאיתור מומים ותסמונת דאון.
חשוב לדעת, כי מרבית ההפלות הספונטניות קורות בשליש הראשון להריון, ושכיחותן יורדת בהמשך ההריון.
אפילו שאף אחת לא רוצה לקחת בחשבון מצב שכזה, חשוב לחשוב מה יקרה אם תספרי לכולם, וחס וחלילה ההריון ייפסק.

 

 

התמודדות עם הפסקת הריון היא התמודדות קשה, אין דרך ליפות את הדברים, כל מי שסיפרת לו שאת בהריון יבין שההיריון נפסק, בין אם תספרי ובין אם לא. נשים רבות מספרות, כי הסביבה, וגם התומכת ביותר, מתקשה להתמודד ו"לעשות את הדבר הנכון" כאשר קורה מצב כזה.
במקרים כאלו, המבטים של אנשים והדברים שנאמרים, אפילו שכוונתם טובה, כנראה לא יועילו אלא ההפך.
מסיבה זו, כדאי להמתין לפחות עד סיום השליש הראשון, כדי לספר למעגלים הרחוקים מעט יותר, בעבודה ובמשפחה המורחבת.
מאותה סיבה בדיוק, חשוב לספר לאנשים הקרובים ביותר לפני סיום השליש הראשון - אלו שיוכלו לתמוך בך במצב כזה, שיוכלו להרים אותך ולהיות שם עבורך. 

מתי מספרים על הריון בעבודה?

בעבודה יש מספר מעגלים, כמו גם השלכות להריון. מעבר לחברים הקרובים בעבודה יש גם את הפן הלויאלי.
השאלה מתי לספר על ההריון בעבודה, היא אולי אחת השאלות המורכבות יותר. 
מבחינת החברים לעבודה, מצד אחד יכול להיות שהם אינם מהווים מעגל קירבה ראשון, ואת לא מעוניינת לספר להם בתחילת ההריון.
מצד שני, את נמצאת איתם בעבודה ברוב שעות היום, ושם תצטרכי להתמודד עם תופעות הלוואי של תחילת ההריון – בחילות בוקר, הקאות ויציאות תכופות לשירותים, כבר לא תוכלי לאכול סושי בהפסקת הצהריים ולא תוכלי להרים לחיים בהאפי האוור של יום חמישי - אלו לא דברים שפשוט להסתיר.
בנוסף, בדיקות ההריון יאלצו אותך לצאת מהעבודה באמצע יום או לא להגיע בכלל לימי עבודה, ריבוי ההיעדרויות יעלה שאלות רבות, שגם אותם תצטרכי להסביר.
עניין המעסיק הוא נושא נוסף ולא פחות מורכב. אמנם, מבחינת החוק את חייבת לספר בחודש חמישי, אך אם תספרי קודם, תקלי על המעסיק להתכונן, ויימנע מצב שהבוס יישמע על ההריון מ"שיחות מסדרון".
עם כל המורכבות, גם בעבודה, אינך מחויבת לספר עד לחודש חמישי.
את יכולה לחכות לסיום השליש הראשון וגם לשלבים מאוחרים יותר, מתי שתרגישי בנוח לשתף את הפרט האינטימי הזה.


ומה אומרת ההלכה? מתי מספרים על הריון לפי ההלכה?

אם השאלה הזו הטרידה אותך, הרי שאין הלכה לגבי הזמן בו צריך לספר על הריון.
אין איסור או חובה לספר, כלומר לפי ההלכה אין הנחיות קונקרטיות על איך ומתי מספרים, ואת יכולה להיות רגועה ולספר כשאת מרגישה הכי נוח לספר, ולפי הרגש שלך. 
באופן כללי, אין הלכות רבות הקשורות להריון, כן יש ימים בהם יש איסור לקיים יחסי אישות, אך לגבי מתי ואיך לספר על הריון ההלכה מותירה את ההחלטה בידייך ובידי בעלך, כך שתוכלו להחליט ביחד, ובעזרת מאמר זה, מתי ולמי תספרו על הבשורה המרגשת.

מה היתרונות בלספר כמה שיותר מוקדם? ומה החסרונות?


יתרונות:
  • לשתף בהתרגשות: הבשורה המשמחת מציפה אותך ואת בעלך באושר רב ואחד הדברים הכיפיים זה לספר את הבשורה ולשמוע "בשעה טובה", ולקבל חיבוקים ו"מזל טובים".

  • שותפים נוספים לדרך: כל מי שתספרי לו יהיה שותף בדרכו שלו להריון. כשתצאי באמצע היום לבדיקה, כולם יאחלו לך בהצלחה; כשתרגישי לא טוב, מי שלידך יוכל לתמוך בך ולהביא כוס מים קרים, כי הוא יבין את מצבך; אחרי הבדיקות תוכלי לשתף בהתרגשות ו"להשוויץ" בתמונות האולטרסאונד; חברות שכבר עברו הריון יוכלו לייעץ לך במגוון נושאים העולים בתקופה הזו; וכו'

  • פתיחות והקלה: גילוי ההריון למעגלים השונים בסביבה הקרובה משמעו שלא תצטרכי להיות עסוקה בלהסתיר אותו, וזה יקל עלייך משמעותית. אנשים יבינו למה את מתנהגת "שונה" מהרגיל, למה את רצה בתכיפות גבוהה לשירותים, למה את לא יכולה לשתות אלכוהול או להריח כל מיני סוגי מאכלים במשרד וכו'. זה ימנע הרבה שאלות מיותרות ואי הבנות.

  • לא להרגיש לבד: גילוי ההריון לבן הזוג או למישהו קרוב אחר יגרום לכך, שלא תרגישי שאת לבד! ההתמודדות עם ההריון עלולה להיות מורכבת, וכדאי שיהיה לפחות אדם אחד או שניים, שיוכל ללוות אותך לבדיקות ושתוכלי לשתף ברגעים המרגשים, הטובים וגם ברגעים הקשים. 
חסרונות:
  • פגיעה באינטימיות: הריון הוא עניין אינטימי ופרטי מאוד. אנשים עלולים לפרש את הבשורה כאילו כעת הם יכולים "להיכנס לך לרחם", ובמיוחד בתרבות הישראלית שכוללת איזו פתיחות מוגזמת ואפילו סוג של חוצפה - לתת טיפים ועצות כשלא ביקשת, לשלוח ידיים ו"לחטט" בפרטים. אם את אדם שאוהב פרטיות, זו סיבה מעולה להמתין עם הבשורה לפחות למעגלים הרחוקים יותר, עד שכבר אי אפשר להסתיר את ההריון.

  • מה יקרה אם...: במקרה הגרוע ביותר של הפסקת הריון, חלילה, תצטרכי לספר לכל מי שידע על ההריון. זה מצב שעלול לגרור אי נעימות נוספת על הקושי וההתמודדות עם המצב הקשה. זו הסיבה המרכזית, שמסבירה ברמה מסוימת את האמונות הטפלות ומעלה את השיקול לספר רק אחרי סיום השלישי הראשון.

ההמלצה של מערכת תינוק ישראלי – מתי לספר על הריון? איך עושים את זה נכון?

כמובן שאין תשובה נכונה או לא נכונה לשאלה "מתי מספרים על הריון?", אך כן כדאי להתייחס לכל השיקולים שהוצגו במאמר, ובעזרתם לקבל החלטה נבונה מתי לספר לכל אחד. 
כדי להקל על עצמך אנחנו ממליצים:
  • תחשבי עם בן הזוג, באופן אובייקטיבי, מתי הייתם רוצים לשתף ואת מי בהריון.
  •  קחי בחשבון שככל שההיריון מתקדם כך הוא בטוח ויציב יותר וכי הסכנה להפסקת הריון ספונטנית פוחתת משמעותית אחרי סיום הטרימסטר הראשון להריון.
  • לפי הבדיקות השונות הפעילי שיקול דעת ושתפי בהדרגתיות יותר ויותר מעגלים.
  • ההמלצה הכי חשובה שלנו היא שתעשי מה שמרגיש לך הכי נכון עבורך! בלי להרגיש מועקה בגלל רעשי רקע, כמו מתי חברה שלך סיפרה על ההריון שלה או מתי ההורים שלך והחמים שלך מצפים שתספרי להם. את ההריון את חווה ולא אף אחד אחר, ואת יודעת מה הכי טוב בשבילך! תתפלאי לגלות כמה שזה יהיה נכון גם לאחר לידת התינוק. 

ייתכן ויעניין אותך עוד:

בחרי בית חולים
המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)
ליס (איכילוב) - יולדות
וולפסון - יולדות
בילינסון - יולדות
העמק - יולדות
שיבא - יולדות
מעייני הישועה - יולדות
קפלן - יולדות
מאיר - יולדות
הלל יפה - יולדות
לניאדו - יולדות
רמב"ם יולדות
בני ציון - יולדות
פדה-פוריה - יולדות
כרמל - יולדות
זיו - יולדות
ברזילי - יולדות
שערי צדק - יולדות
סורוקה - יולדות
אסותא אשדוד - יולדות
 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA