קציצות הודו מבושלות ברוטב עגבניות

רוצים להכין משהו מהודו אדום בגלל הברזל אבל לא יודעים מה? הכינו קציצות ברוטב עגבניות.

הילדים יאהבו את הרעיון של רוטב פיצה לקציצות! יוצאות קציצות מאוד רכות שילדים (וגם מבוגרים) זוללים. תוספת של מעט אורגנו לרוטב משדרגת אותו מרוטב עגבניות פשוט לרוטב פיצה שיישמע להם מעניין. 

קציצות הודו מבושלות ברוטב עגבניות
צילום: חן גילאון

מרכיבים:

 

לקציצות:

1/2 קילו הודו אדום טחון

2 כפות קטשופ

1 ביצה

1 בצל קטן קצוץ

שן שום כתושה

1/3 כוס פירורי לחם

3/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

לרוטב:

2 כפות שמן זית

קופסת שימורים גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

1/2 כף אורגנו

 

 

מה עושים?

 

מערבבים את כל החומרים לקציצות בקערה. טובלים את הידיים במים ומגלגלים קציצות בקוטר 3 ס"מ. מניחים בצד.


בסיר שטוח מחממים את שמן הזית, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. ברגע שהרוטב מתחיל לבעבע, מכניסים את הקציצות בשכבה אחת, מכסים אותן בזהירות בעזרת כף עם רוטב העגבניות, מעבירים לאש נמוכה ומכסים את הסיר. 


מבשלים את הקציצות חצי שעה ומגישים עם אורז לבן כתוספת.


בתאבון!

 

 

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים