קציצות בקר עם פטריות

נמאס לנו מקציצות רגילות וחיפשנו גיוון. אז לקחנו פטריות ובצל, קצצנו, אידנו והוספנו לתערובת הקציצות. יצא ט-ע-י-ם והילדים זללו.

קציצות בקר עם פטריות
צילום: חן גילאון

מרכיבים:

 

2 סלסלאות פטריות שמפיניון

2 בצלים

קילו בשר בקר טחון

2 ביצים

2 פרוסות חלה מושרות במים, סחוטות וקצוצות

מלח, פלפל

חצי כפית טימין טרי (לא חובה)

פירורי לחם לציפוי

שמן לטיגון.

 

מה עושים?

 

קוצצים קטן את הבצלים והפטריות. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שקיפות. מוסיפיפ גם את הפטריות למחבת ומטגנים ביחד עוד כמה דקות, עד שהן מגירות את הנוזלים שלהן ומצטמקות. מצננים כמה דקות.


 

מערבבים בקערה את תערובת הפטריות והבצל עם הבשר הטחון, הביצים, החלה והתבלינים.

יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בפירורי לחם.

שופכים שמן בגובה חצי ס"מ בערך למחבת וכשהשמן חם מכניסים את הקציצות. הופכים את הקציצות כשהצד התחתון מזהיב.

 

אם אתם לא בטוחים עם הקציצות מוכנות לחלוטין, חיתכו קציצה אחת באמצע ובידקו שהבשר כבר לא ורוד.

 

מומלץ להגיש עם ערימת פירה.

בתאבון!


  

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים