בואו נכין דונאטס!

סופגניות טעימות עם ציפוי צבעוני וגם כדורונים מסוכרים שעשויים מחורים...

בואו נכין דונאטס!
צילום: חן גילאון

חנוכה בפתח ולמה להכין שוב "סתם" סופגניות, אם אפשר להכין ערימה של דונאטים עם זיגוג צבעוני וחגיגי? ערבבנו כמויות של קמח, סוכר וביצים בשביל להביא לכם את מתכון הדונאט האולטימטיבי, בלי להשתמש בשמרים.

תנו לילדים לעזור ללוש, לרדד ולקרוץ את הסופגניות. פעילות כיפית וטעימה לחופש חנוכה!


מרכיבים ל-12 סופגניות:

3/4 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפיה (כ-3 כפיות)

1/8 כפית מלח

3/4 3 כוסות קמח

2 ביצים

3/4 כוס חלב

30 גרם חמאה מומסת (אפשר במיקרו)

שמן לטיגון

 

 

מרכיבים לזיגוג הסופגניות:

100 גרם אבקת סוכר

3 כפות חלב

מעט תמצית וניל

צבע מאכל (אופציונלי)

סוכריות לקישוט (אופציונלי)

 

מרכיבים לציפוי חורי הסופגניות:

1/2 כוס סוכר

1/3 כפית קינמון

 

הכנת הסופגניות:

מערבבים בקערה את הסוכר, הקמח, אבקת האפיה והמלח.

מוסיפים את הביצים, החלב והחמאה המומסת ולשים את כל החומרים לבצק.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגובה של כ- 3/4 ס"מ וקורצים בעזרת כוס לעיגולים. בתוך כל עיגול קורצים עיגול קטן יותר. אם אין חותכן מתאים לעיגול הקטן, קורצים בעזרת פקק של בקבוק.

מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניות ואת עיגולי החורים על להבה בינונית עד להזהבה.

את טבעות הסופגניות מניחים על רשת לצינון (אפשר לצנן על רשת התנור) ואת הכדורונים שהכנו מהחורים מוציאים ישר לתוך הקערה עם תערובת הסוכר והקינמון ומצפים בסוכר מכל הצדדים.


לאחר שהסופגניות התקררו, מכינים בקערה קטנה את הזיגוג- מערבבים את אבקת הסוכר עם החלב ותמצית הוניל ומוסיפים כמה טיפות של צבע מאכל. מערבבים היטב ואם הצבע המתקבל בהיר מידי, מוסיפים עוד כמה טיפות של צבע.

טובלים כל סופגניה בזיגוג מצד אחד ומפזרים סוכריות.

 

עוצרים בעד הילדים מלקחת ביס וממתינים כחצי שעה עד שהציפוי יתייבש על הסופגניה. בינתיים אפשר לנשנש את הכדורונים המסוכרים...

 

בתאבון!

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA