לחמניות שכיף לעשות עם הילדים

בילוי לאחר הצהריים עם הילדים- לשים בצק ויוצרים צורות לחמניות. אפשר לתת גם לילדים קטנים מאוד לעזור בעשיית הלחמניות, מכיוון שבבצק אין ביצים, אז גם אם הם ינסו לאכול חתיכת בצק לא אפוי, לא יקרה שום דבר.

לחמניות שכיף לעשות עם הילדים
צילום: חן גילאון

מצרכים:

 

1/2 קילו קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1/2 כף מלח

1/4 כוס שמן

1 כוס מים

 

מה עושים?

 

בקערה שמים את הקמח עם השמרים והסוכר ומערבבים עם כף עד שהשמרים נטמעים בתוך הקמח.

מוסיפים את המלח, מערבבים שוב, ומוסיפים את החומרים הרטובים.לשים את ההחומרים לבצק רך וגמיש במשך 5-10 דקות (ככל שלשים יותר את הבצק, הגלוטן מתפתח ויתקבל לחם אוורירי יותר). אם יש מיקסר, אפשר לתת למיקסר ללוש את הבצק.

מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לתפוח במשך 45-60 דקות, עד להכפלת הנפח.


 

לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-12 כדורים ומכל כדור יוצרים צורה של לחמניה- כדור עגול, צמת חלה ואפשר גם להכין צורות משעשעות. מניחים את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה במרווחים גדולים ונותנים להן לתפוח עוד חצי שעה.


 

לאחר התפיחה השניה, מברישים כל לחמניה בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום.

מכניסים את הלחמניות לתנור למשך 20-25 דקות, עד שהלחמניות זהובות.

איך יודעים שהלחמניות בטוח מוכנות? מרימים לחמניה מהתבנית ומסתכלים על הצד התחתון שלה- אם גם הצד התחתון קצת זהוב, הלחמניה מוכנה. 


 

בתאבון!

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים