קציצות הודו עם עשבי תיבול

אצלנו הקציצות הללו נטרפו. תוך כמה דקות לא נשאר כלום בצלחת.

קציצות הודו עם עשבי תיבול
צילום: פורטל תינוק ישראלי

מאז שגילינו את ההודו האדום הטחון, אנחנו מעדיפות אותו על פני עוף טחון. יש לו יותר טעם וכמות הברזל בהודו גבוהה מאשר בעוף ורק על זה הוא מקבל אצלנו אקסטרה נקודות. הקציצות המתקבלות מהמתכון רכות, עסיסיות והילדים טרפו אותם בלי לחשוב פעמיים אם "יש בזה ירוק" או לא. 

 

מצרכים לקציצות:

500 גרם הודו טחון
כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 בצלים בינוניים
2 חלמונים (בחלבונים נשתמש אחר כך, לטבילת הקציצות לפני הטיגון)
2/4 כפית כמון
3/4 כפית פלפל שחור
כפית מלח
2 שיני שום

 

2 חלבונים 
שמן לטיגון הקציצות 

 

 

מה עושים?

מערבבים את כל המצרכים (חוץ מהחלבונים) בקערה. 


מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים קציצות שטוחות בקוטר 5 ס"מ בערך. 

מחממים את השמן במחבת ובמקביל טורפים מעט בעזרת מזלג את החלבונים בקערה.

כשהשמן חם, טובלים כל קציצה בחלבונים ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה על להבה בינונית.


מוציאים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג, בשביל לספוג את עודפי השמן.

 

אפשר להגיש עם קוסקוס וירקות מבושלים

בתאבון!

 

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים