מתכון פשוט: טורטיית עוף

שעת הצהריים מתקרבת, כולם רעבים ולאף אחד לא מתחשק לטרוח ולבשל. הכינו טורטיית עוף. מתכון פשוט שמוכן בדקות ומעולה גם לניצול שאריות מהמקרר

מתכון פשוט: טורטיית עוף

קטגוריות: מתכוני עוף , בישול עם ילדים

 

מצרכים  ל- 4 ילדים או 2 מבוגרים:

4 טורטיות

300 גרם חזה עוף טרי חתוך לרצועות* (או שאריות חזה עוף צלוי מארוחת הצהריים של אתמול)

ירקות שאתם אוהבים, חתוכים לרצועות דקות (מלפפונים/עגבניות/גזר, חסה, כרוב).

אבוקדו

מלח ופלפל

נייר כסף (להגשה)

 

* אם משתמשים בחזה עוף טרי:

   כף שמן

   כפית שטוחה פפריקה מתוקה

   1/8 כפית כמון

   מלח, פלפל

 

 

 

הכנה:

מתחילים בחזה העוף. אם משתמשים בחזה עוף טרי, מערבבים את השמן עם התבלינים, מערבבים עם רצועות העוף ומטגנים את העוף המתובל במחבת כמה דקות. אם משתמשים בשאריות עוף מתובל מהמקרר, מחממים אותן מעט במחבת. מוציאים את העוף לצלחת.

מחממים מחבת נקיה על האש וכשהיא חמה מניחים עליה טורטיה אחת. מחממים לכמה שניות ומוציאים לצלחת. כך עושים עם כל הטורטיות.

מועכים את האבוקדו עם מזלג ומוסיפים מלח ופלפל. מורחים מעט אבוקדו על טורטיה.

מניחים ירקות ועוף בקצה כל טורטיה ומגלגלים כל אחת לצורת צינור.

אם רוצים לתת לילדים את הטורטיה בלי שהמילוי ישפך תוך כדי אכילה, לוקחים חתיכה של נייר אלומיניום ועוטפים את החצי התחתון של כל טורטיה.

 

רעיון לבישול עם ילדים:

הניחו על השולחן את כל המרכיבים בנפרד ותנו לילדים להרכיב לעצמם את ארוחת הצהריים.

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים