פאי רועים צמחוני

נקרא גם Gardener's Pie - פאי גננים. את הגרסה הזו גם קרניבורים יסכימו לקבל לארוחת צהריים. 

פאי רועים צמחוני
צילום: Rebbeca Crump

תורגם מהבלוג: www.ezrapoundcake.com

 

פאי הרועים המקורי הוא פשטידת בשר בכיסוי מחית תפוחי אדמה, שנאפה בתנור. את הגרסה הצמחונית הזו גם קרניבורים מוכנים לקבל לארוחת צהריים. באנגלית הגרסה הצמחונית נקראת "Gardener's Pie" (פאי גננים). רשימת המרכיבים ארוכה, אבל הטעם שווה את ההשקעה.

 

מצרכים ל- 6 מנות:


למחית תפוחי האדמה:

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות

1/4 כוס שמנת לבישול

60 גרם חמאה

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 חלמון גדול

 

למלית:

2 כפות שמן                                     2 כפיות רסק עגבניות

2 בצלים קצוצים                                1 כוס מרק ירקות/מים

פלפל ירוק קצוץ                                 4 כפיות עשבי תיבול טריים כגון רוזמרין וטימין

2 גזרים קצוצים דק                            1 קופסת שימורים של שעועית חומה

2 שיני שום קצוצות                            1/2 כוס אפונה קפואה/טריה

מלח, פלפל                                      1/2 כוס גרעיני תירס קפואים/משומרים

2 כפות קמח

 

 

 

הכנת הפאי:

  1. למחית תפוחי האדמה: הכניסו את קוביות תפוחי האדמה לסיר עם מים מומלחים והביאו לרתיחה. המשיכו לבשל על אש קטנה כ- 15 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בקוביות וסננו היטב את תפוחי האדמה מהמים. מעכו את תפוחי האדמה (אפשר גם במעבד מזון). 
  2. בקערה נפרדת, חממו את השמנת והחמאה במיקרוגל ל-30 שניות. הוסיפו את תערובת השמנת למחית תפוחי האדמה, הוסיפו מלח ופלפל וערבבו לתערובת חלקה. ערבבו פנימה את החלמון. הניחו בצד עד להרכבת המנה ובינתיים חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. למלית: חממו במחבת גדולה ועמוקה את השמן. הוסיפו את הבצל, הפלפל הירוק והגזרים. טגנו 3-4 דקות, עד שיתרככו מעט. הוסיפו שום, מלח ופלפל.
  4. הוסיפו את הקמח וערבבו. לאחר כדקה הוסיפו את רסק העגבניות, מרק הירקות (או המים), ועשבי התיבול.
  5. הביאו את התבשיל לרתיחה והוסיפו את השעועית. הנמיכו את האש, כסו את הסיר והמשיכו לבשל עוד 10-12 דקות. הוסיפו את התירס והשעועית.
  6. שטחו את תבשיל הירקות בתבנית פיירקס בגודל של כ- 28*18 ס"מ. פזרו את מחית תפוחי האדמה מעל ושטחו בעזרת גב של כף, עד לכיסוי מוחלט.
  7. אפו בתנור (שחומם מראש) למשך כ-25 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב. הניחו לתבשיל להצטנן מינימום 10 דקות וחלקו למנות.

 

עדיף לאכול באותו היום, אך ניתן לחימום במיקרוגל. 

 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA