רוטב דגים בהריון
שיר אלפי זגר תזונאית קלינית בשיתוף צוות תינוק ישראלי מביאים לכן את המידע על רוטב דגים בהריון - האם מותר ומה ההגבלות הקיימות?

מותר רוטב דגים בהריון?
רוטב דגים הוא תבלין נוזלי פופולרי במטבח האסיאתי, שמוסיף טעם מלוח ואוממי למנות כמו מוקפצים, סלטים ומרקים. הוא מיוצר בעיקר מדגים קטנים מותססים (כמו אנשובי) עם מלח, ולעיתים מגיע בצורת נוזל כהה ומסונן.
האם רוטב דגים בטוח בהיריון? זה תלוי
- רוטב דגים ארוז תעשייתי או מבושל ומפוסטר נחשב בטוח לשימוש.
- רוטב דגים ביתי או במסעדה שבו הדגים לא עברו חימום מספק עלול להכיל חיידקים ולכן לא מומלץ בהיריון (לפחות 75 מעלות)
טיפים לבטיחות מזון:
- לשאול במסעדה האם הרוטב עבר פסטור או מבושל לפחות ב-75 מעלות
- להשתמש ברוטב במנות חמות בלבד
- במידה ואין לכן וודאות, אפשר להשתמש בתחליף כמו רוטב סויה
** המידע בעמוד זה נועד למטרות מידע בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי או תזונתי אישי. אין להשתמש במידע זה כתחליף להמלצות רופא/ת או דיאטנ/ית מוסמכ/ת. לפני כל שינוי בתזונה או צריכת מזון בהריון, יש להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך. המידע מבוסס על הנחיות משרד הבריאות ומקורות מוסמכים נוספים. האתר אינו אחראי לנזק או לתוצאה כתוצאה משימוש במידע זה.
הקפידי תמיד על אחסון נכון של מזון, חימום מספק ובדיקת תאריכי תוקף.
שיר אלפי - זגר היא דיאטנית קלינית לנשים במעגל החיים החל מתכנון היריון, במהלך ההיריון ולאחר הלידה. מלווה אמהות ואמהות שבדרך לתזונה מאוזנת ובטוחה.
קליניקה פרטית ברחובות או ייעוץ אונליין.
אתר: https://shir-nutrition.co.il/
עמוד אינסטגרם בקישור הזה >>