קציצות עוף אפויות עם ירקות

הקציצות הללו יפתרו לכם כמה בעיות- הן מעולות לסרבני ירקות, לא דורשות טיגון ואפשר לשים בתוכן את הירקות מהמרק שהכנתם ונשארו כי הילדים מבקשים את המרק שלהם "בלי כלום" (חוץ מערימה של שקדי מרק). הן יוצאות כל כך יפות, עד שחברה שלי חשבה שהכנתי ערימה של עוגיות...

ועוד סוד קטן- אני שמה כמה קציצות בשקית, ישר מהמקרר, לפני שיורדים לשחק בגינה. עד שהילדים מתחילים להיות רעבים, הקציצות מתחממות קצת בחוץ והם נהנים לכרסם אותן. הרבה יותר שווה משקיות חטיפים או לטרוח לחתוך כל פעם ירקות.

קציצות עוף אפויות עם ירקות
צילום: חן גילאון

מרכיבים:

1.5 כוסות ירקות מבושלים, אפשר ממרק (הכל הולך- בצל, גזר, סלרי, קישואים...)

1/2 קילו חזה עוף טחון

3 כפות פירורי לחם

1 ביצה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

פירורי לחם לציפוי הקציצות

 

 

מה עושים?

מתחילים בטחון את הירקות למחית במעבד מזון, בלי נוזלים מהמרק. אם הוצאנו את הירקות ממרק חם, מחכים שהמחית קצת תתקרר.

אחרי שיש לנו מחית ירקות, מערבבים אותה עם כל שאר המרכיבים (חוץ מפירורי הלחם שהשארנו לציפוי) ושמים במקרר לחצי שעה, בשביל שתערובת הקציצות תהיה נוחה יותר לעבודה. 

מחממים תנור ל-200 מעלות ולאחר שהתערובת התקררה, יוצרים ממנה בידיים רטובות כדורים בקוטר 3 ס"מ בערך, טובלים בפירורי לחם ומשטחים מעט עם היד על תבנית תנור שמכוסה בנייר אפייה.

אופים רבע שעה, הופכים ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהקציצות מעט מזהיבות.

 

בתאבון!


 Made with ❤ by PEOPLE
נגישות
הגדלת טקסט
הקטנת טקסט
ניגודיות גבוהה
ניגודיות הפוכה
פונט קריא
ניווט מקלדת
כיבוי ואיפוס מערכת
מערכת נגישות MAGMA