קציצות בשר ברוטב

צהריים. הילדים חוזרים מהגן או בית הספר ושוב את מחממת שניצל מהמקפיא? למה שלא תכיני להם קציצות ביתיות ברוטב ותגישי על מצע של קוסקוס או אורז? אם אין לך זמן להכין באותו היום, את תמיד יכולה לעשות מה שאנחנו עושות- מכינות כמה ימים מראש ומחממות במיקרוגל. 

קציצות בשר ברוטב
צילום: עדה בוהדנה

מצרכים:

 

לקציצות

500 גר' בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר על מגררת גסה
1 תפו"א מגורר על מגררת דקה
כ-1/3 צרור פטרוזיליה
3-4 כפות פרורי לחם
2 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון (אני מטגנת בלי שמן)

 

לרוטב
שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 כפיות פפריקה
2 כפיות כמון
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2-3 כוסות מים (אפשר להוסיף מים לפי מידת הסמיכות של הרוטב שאתם אוהבים)
מלח ופלפל שחור

 

 

איך מכינים?
מערבבים בקערה את כל מרכיבי של הקציצות, יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן (אני כאמור מטגנת בלי שמן בכלל).
בסיר בישול רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את המים ורסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה, פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור מערבבים ומבשלים כ-10 דק'. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-20-30 דק'.
מגישים חם מעל קוסקוס ומלקקים את הצלחת.
בתיאבון!


 

 

עדה בוהדנה היא אמא ל-2 ילדים שצריכים לאכול צהריים ודולה לאחר לידה.

 

 

מה עוד אפשר לעשות עם בשר טחון?

תוכנת על ידי Vital - בניית אתרים